Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden Minyatür Sergisi

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden Minyatür Sergisi
09.10.2018
1.646
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Tezhip ile Çini Tasarımı anasanat dalları öğrencileri “Minyatürden Çeşitlemeler” konulu sergi düzenleyecek.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Ayşen Karakoç Civili Atölyesinde düzenlenen serginin açılışı 10 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’de yapılacak.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Anasanat Dalından Öğr. Gör. Ayşen Karakoç Civili’nin “Minyatür” dersi kapsamında hazırlanan sergide 19 öğrencinin farklı konularda 61 eser, 52 adat özgün tasarım ve 5 adet reprodüksiyon çalışmaları bulunuyor. Sergilenecek çalışmalarda Türk minyatür sanatında sıkça işlenen konulardan Siyer’i Nebi’den sahneler, Kelile ve Dimne hikâyesi, Nasrettin Hoca fıkraları, Türk halk türküleri, Gül ve Bülbül hikâyesi yer alıyor.

Sergi hakkında konuşan Öğr. Gör. Ayşen Karakoç Civili, “Sözlü ve yazılı edebiyatımızın bu konularına yer vermemizin amacı, sembolik ve kurgusal konularda öğrencinin tasarım ve hayal gücünü arttırmaktır. Sergilenen eserler tarama, tonlama, sulu boya ve muhtelif teknikler kullanılarak gerçekleştirildi. Aynı zamanda mukavva üzerine yapıştırılan aharlı kâğıtlar ve renkli paspartu kâğıtlar zemin olarak kullanıldı. Boya olarak sıvama altın, guaj kullanıldı” dedi.

Sergi 19 Ekim Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

09/10/2018 – Nurcan Kök-Esra Avcı


1.646 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.