Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Akustik Semineri

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Akustik Semineri
16.11.2017
1.318
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) tarafından “Akustik: Mekân/Ses İlişkisi Üzerine Deneyimler” konulu seminer düzenlendi.

SAÜ STMF Atölyesinde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak ses mühendisi Sorgun Akkor katıldı. Seminere öğrenciler ve öğretim üyeleri de ilgi gösterdi.

Sorgun Akkor konuşmasına öğrencilere kendi deneyimlerinden söz ederek başladı. Akustiğin çok kapsamlı bir konu olduğunu belirten Akkor, şunları söyledi: “Akustik, bir saatte anlatılması ve anlaşılması zor olacak bir konudur. Akustiği anlamadan önce sesin ne olduğunu iyi bilmemiz gerekiyor. Kulağımız ile duyduğumuz titreşimlere ses diyoruz. Aslında her yerde bir titreşim vardır. Fakat biz havadaki titreşimleri algılayabiliyoruz. Bu yüzden hava olmayan bir ortamda titreşimi algılayamayacağımız için sesleri duyamayız.”

Akustiğin bir ‘ses bilimi’ olduğunu ifade eden Akkor, “Kapalı bir yerde sesin duyulma ve dağılma tarzına ve bunu incelemeye akustik denir. Gürültüyü kontrol etmek ve gürültü kaynağını engellemek akustiğin temel mantığıdır” dedi.

Seminer, sunumun ardından soru-cevap bölümü ile devam etti.

16/11/2017 MEÖ


1.318 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.