Şampiyon SAÜ

Şampiyon SAÜ
14.09.2012
1.432
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından düzenlenen Nike Halı Saha Ligi şampiyonluğunu Sakarya Üniversitesi Marinaspor kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından bu sezon dördüncüsü organize edilen Nike Halı Saha Ligi, İstanbul Anadolu Lisesi’nde oynanan finallerle tamamlandı.

Üniversite kategorisinde şampiyonluğu Sakarya Üniversitesi Marinaspor kazanırken, ikinci Mardin Artuklu Üniversitesi Kartallarspor, üçüncü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 65spor oldu. Lise kategorisinde ise şampiyon Uşak Lisesi oldu. İkinciliği Kartal Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Taşköprü Lisesi elde etti.

Organizasyonda şampiyon olan takımlara kupalarını TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ve Nike Türkiye Pazarlama Direktörü Murat Gün verdi.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu sene lise ve üniversite kategorilerinde düzenlenen Nike Halı Saha Ligi’ne toplam 2 bin 652 takım ve 30 bin 629 sporcu katıldı. Lise kategorisinde 24 bin 451, Üniversite kategorisinde ise 6 bin 178 futbol tutkunu Nike Halı Saha Ligi heyecanını yaşadı.

15-18 yaş arasındaki lise kategorisinde 66 ilden katılım gerçekleşirken, bu kategori Spor Genel Müdürlüğü ve T.C Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütüldü.

TFF, Nike, üniversite rektörlükleri ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 35 üniversiteden sporcuların mücadele ettiği Üniversite kategorisinde ise, 16-35 yaş arasındaki öğrenciler yer aldı.

14/09/2012 – Haber Merkezi
1.432 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.