Sakarya’da YGS Öncesi Alınacak Önlemler

Sakarya’da YGS Öncesi Alınacak Önlemler
19.03.2014
708
A+
A-

23 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) Sakarya’da güven ve huzur içinde gerçekleşmesinin sağlanması amacıyla olağanüstü önlemler alınacak.

Sakarya’da 57 binada tek oturumda yapılacak olan sınava ilişkin alınacak önlemler, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığında ÖSYM İl Koordinatörü Doç. Dr. Naci Çağlar, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Büyükşehir Belediye Temsilcisi Fatih Turan ve İl Nüfus Müdürü Ruşen Nergiz’in katıldığı “YGS 2014 Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı”nda belirlendi.

SAÜ Rektörlük Binası’nda yapılan toplantıda sınavı son derece önemsediklerini belirten Prof. Dr. Elmas, ÖSYM’den bu konuda gelen talepler doğrultusunda üniversitede de bir takım önlemler alındığını ifade etti. Prof. Dr. Elmas, seçim araçlarının sınav esnasında gürültüden kaçınmalarını ve bu konuda hassas olmalarını istedi.

Sakarya genelinde Hendek ilçesi hariç toplam 20 bin 989 adayın katılacağı 2014 YGS öncesinde ve sınav sırasında alınması kararlaştırılan diğer tedbirler ise şu şekilde sıralandı:

“İl genelinde Hendek ilçesi hariç 19 tanesi Sakarya Üniversitesi’ne, 38 tanesi MEB’e bağlı binalar olmak üzere toplam 57 bina ile Sakarya L Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda sınav gerçekleştirilecek.

Emniyet birimleri sınav merkezinde, soruların nakli sırasında ve sınav binalarında olmak üzere üç ayrı yerde görev yapacak.

Sınavın yapılacağı binalar, öğrencilerin sınava girecekleri yeri görmeleri amacıyla Cumartesi günü açık olacak.

Sakarya İl Nüfus Müdürlüğü, Adapazarı, Erenler ve Serdivan ilçelerinde sınav gününde nöbetçi görevli bulunduracak. TC Nüfus Kimliği yanında olmayan veya kayıp olan adaylar, kimliklerini sınavdan önce nüfus müdürlüklerinden, kendilerinden herhangi bir belge istenmeden alabilecekler. Emniyet yetkilileri, resmi araçlarla adayların nüfus müdürlüğüne ulaştırılması konusunda yardımcı olacak.

Sınav güvenliği açısından, sınav yapılacak olan tüm binalar ile salonlar, sınav sırasında kamera ile izlenecek.

Oluşabilecek sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi amacıyla sınav merkezinde 2 doktor hazır bekleyecek.“

19/03/2014 – ST


708 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.