Sakarya Valiliği ile Protokol

Sakarya Valiliği ile Protokol
05.08.2011
936
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Valiliği arasında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ortak kullanımı için protokol imzalandı.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından Sakarya Valiliğinde imzalanan protokol ile üniversitenin sağlık alanında eğitim ve uygulama hizmetlerini sürdürebilmesini ve bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde karşılanmasını ve konuya ilişkin uygulamaların ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesi amaçlanıyor.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampusü

18 Şubat 2011 tarihli ve 27850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin” 5 inci maddesinin (c) bendine dayanılarak hazırlanan protokol ile halen devam etmekte olan ortak kullanım 4 yıl daha devam ettirilecek. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapmaya devam edecekler.

İmzanın ardından Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas protokolün hayırlı olmasını dilediler. SAÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerine verdikleri destek dolayısıyla teşekkür eden Vali Büyük, bu sayede Sakarya’daki sağlık hizmetlerinin çok daha ileri aşamalara geleceğini, verilen hizmetin kalite ve standardının artacağını sözlerine ekledi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 yılında kuruldu ve 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında da öğrenci alımına başladı. 2011 yılı içerisinde yeni katılan öğretim üyeleri ile kadrosu güçlendirilen Tıp Fakültesi sağlık hizmetlerini 2009 yılında Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürdürüyor.

SAÜ BHİM – 05/08/2011


936 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.