Sakarya Üniversitesi’nin İki Projesi Onaylandı

Sakarya Üniversitesi’nin İki Projesi Onaylandı
05.04.2016
764
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin, “Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Hibe Programı” kapsamında iki projesi daha onaylandı.

SAÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde hazırlanan projelerle, üniversite öğrencilerinin deneyim yolu ile bilgi ve görgülerini arttırmak, tarihsel mirasları ve köklerinin farkında gençler olarak ileri seviyelere ulaşmalarında aracı olmak amaçlanıyor. Sakarya Üniversitesi’nin bu amaçla Türkiye ve AB tarafından fonlanan hibe projelerine katılımı ise artıyor.

Bu çerçevede hazırlanan “Soyağacının Genç Dalları” projesinde, soydaş ve akraba topluluklar ile Türkiye’nin ortak tarihi ve kültürel değerlerine yönelik bilimsel etkinlikler, sosyal programlar, kültürel faaliyetler ve yaygın çalışmaların desteklenmesi hedefleniyor. Koordinatörlüğünü Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi ve Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Kenar’ın yaptığı projeyle bunların yanında soydaş ve akraba topluluklarının ortak tarihe ve kültürel değerlere coğrafya farklılıklarından kaynaklanan ayrımcı bakış açıları dışında bir bütün olarak tanıtılması, soydaş ve akraba topluluklar arasındaki iletişim eksikliğinin giderilmesi de amaçlanıyor.

“Balkanlar’ın Tarihi Mirasıyla Buluşma” projesinde ise amaç ve öncelik olarak tarihi kültür, demografi, din ve eğitim alanlarında bilimsel çalışma, gözlem ve araştırmalar yapmak planlanıyor. Koordinatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lütfi Şeyban’ın yaptığı projede ayrıca, farklı ülkeler arasında kültürel etkileşimi artıracak görsel ve işitsel materyallerin hazırlanması ve paylaşılmasına yönelik çalışmalar yapılması da hedefleniyor.

05-04-2016 – ST


764 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.