Sakarya Üniversitesi’ne Üç Ödül Birden

Sakarya Üniversitesi’ne Üç Ödül Birden
18.12.2014
616
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından verilen “AKTS Etiketi Mükemmellik Ödülü” ve “DE Etiketi Mükemmellik Ödülü”ne ikinci kez sahip oldu.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen AKTS & DE Etiketi ve Erasmus Kalite Ödül Töreni’nde ödüller, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken’e takdim edildi.

DE Etiketi ve AKTS Etiketinin yenilenmesi amacıyla 2013 yılında yapılan başvuru sonucu AB Komisyonu tarafından yeniden değerlendirilmeye tabii tutulan Sakarya Üniversitesi, yapılan değerlendirilme sonucunda ikinci kez “AKTS Etiketi Ödülü” ve “DE Etiketi Ödülü”ne layık görüldü. SAÜ, ayrıca ‘Personel Ders Verme Hareketliliği’ kategorisinde de ‘Erasmus Kalite Ödülü’nü almaya hak kazandı.

AKTS Etiketi Yenilenen Tek Üniversite

SAÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında Bologna sürecini tamamlayan ilk üniversite olmasının ardından AB Komisyonu tarafından 2009 yılında DE Etiketi (DS Label), 2010 yılında da AKTS Etiketi (ECTS Label) ile ödüllendirilmişti. Komisyon tarafından 2010 yılında Avrupa düzeyinde sadece 5 üniversitenin layık görüldüğü AKTS Etiketi Mükemmellik ödülünü almaya hak kazanan SAÜ, 2013 yılında da Avrupa düzeyinde AKTS Etiketi yenilenen 22 üniversiteden biri oldu. SAÜ bu sayede Türk üniversiteleri arasında da AKTS Etiketi yenilenen tek üniversite unvanını da kazanmış oldu.

Erasmus programı kapsamında AB yükseköğretim standartlarının öngördüğü uygulamaları en iyi şekilde yerine getiren üniversitelere verilen en büyük ve en saygın ödül olma özelliğini taşıyan AKTS Etiketi Ödülü, üniversitelerin ders, ders içerikleri ve ders kredileri ile çağdaş eğitim sistemlerinin öngördüğü öğrenci ve öğrenme merkezli eğitimin yapılandırılması ve AB düzeyinde tanınması anlamına geliyor. Diploma Eki – DE Etiketi Ödülü (DS Label) ise diplomalarının şeffaflığı ve diploma ve diploma eki süreçlerindeki uygulamaların mükemmelliğini ifade ediyor.

18/12/2014 – ST
616 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.