Sakarya Üniversitesi’ne TURQUAS Projesi Ziyareti

Avrupa Yükseköğretim Alanı (EHEA) reformlarının uygulanmasını teşvik etmek, kolaylaştırmak ve içselleştirilmesini sağlamak üzere YÖK’ün ilk Erasmus+ Projesi olan TURQUAS Projesi kapsamında, Sakarya Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi’ne TURQUAS Projesi Ziyareti
02.06.2017

“Üniversiteleri Yerinde Ziyaret Programı” kapsamında düzenlenen toplantıya proje ekibinden Prof. Dr. Lerzan Özkale, Prof. Dr. Sibel Aksu, Prof. Dr. Fahri Yavuz ve Canan Unvan, Sakarya Üniversitesinden ise Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas başta olmak üzere rektör yardımcıları, ilgili dekanlar, daire başkanları ve komisyonların temsilcileri, kalite komisyonu üyeleri, program akreditasyonu almış ve almamış birimlerin temsilcileri ile eğitim komisyonu temsilcileri katıldı.

Gün boyu süren toplantıda üniversitenin Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) süreçleri, AKTS / Diploma Eki çalışmaları, denklik, kredi transferi, önceki öğrenmenin tanınması (RPL) konularında tanıma süreç ve uygulamalarının değerlendirilmesi ve mevcut durumun tespiti konuları görüşüldü.

02-06-2017 / ST