Sakarya Üniversitesi’ne Ödül

Sakarya Üniversitesi’ne Ödül
07.11.2012
717
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) “Metalik Fikirler Ar-Ge Proje Pazarı” yarışmasında ödül aldı.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB)’nin bu yıl ilk kez düzenlediği “Metalik Fikirler Ar-Ge Proje Pazarı” yarışmasında ”Bor Karbür Takviyeli Yerli Kompozit Zırh Üretimi’ projesi’ ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Soy ikinci oldu.

Toplam 410 başvurunun yapıldığı Metalik Fikirler Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasına akademisyen kategorisinde 276 müracaat dikkat çekti. 37 üniversitenin proje gönderdiği yarışmada ilk sırayı 76 proje ile Sakarya Üniversitesi aldı. Sanayici kategorisinde 52, öğrenci kategorisinde 58 ve girişimci kategorisinde ise 24 proje birincilik için yarıştı.

Toplam 100 bin TL ödülün dağıtıldığı final gecesinde kazananlara ödüllerini veren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, törene katılan bazı sanayicilerden ödül alan projelere üretim sözü aldı.

Yarışmada, öğrenci kategorisinde ”İndüksiyon Ocaklarında Kullanılan Paslanmaz Çelik Tencerelerinde Yüksek Isıl İletkenlik ile Enerji Verimliliği Sağlanması İçin Yenilikçi Malzeme ve Tasarım Geliştirilmesi” konusunda Erdinç Baştuğ birinci oldu. ”Hafif-Ergonomik-Verimli-Ekonomik-Sağlıklı (HEVES) Ocak Bekleri” ile Ümit Horasan ikinci olurken, ”Akıllı Kart Çiplerinin Geri Kazanımı” ile Candeniz Uysal üçüncü oldu.

Akademisyen kategorisinde ”Vücut İçinde Eriyebilen İmplant Malzemesi” ile Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Mert birinci olurken, ”Bor Karbür-Alüminyum Kompozit Zırhların Balistik Performansının Belirlenmesi” ile Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürsoy Arslan ile ”Bor karbür takviyeli yerli kompozit zırh üretimi” ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Soy ikinciliği paylaştı. ”Bio-implant Malzemelerin Geliştirilmesi” konusu ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu üçüncü oldu.

Yarışmanın girişimci kategorisinde, ”Kara Kum’dan Titanyum Dioksit Üretimi” ile Prof. Dr. Tekin Arda, Aydın Odabaşı, Ömür Serdar Yüksel birinciliğe layık görülürken, ”kablo geri dönüşüm makinesi” ile Hüseyin Küçük ikinci, ”Metal ve cehverlerin (alüminyum, demir, bor vs) atıklarının değerlendirilmesi ve enerji üretilmesi” ile Turgay Kamışlı üçüncü oldu.

Sanayici Kategorisi’nde ”Alternatif Bir Altın Ekstraksiyon ve Gerikazanım Prosesi: Altın Bağlayan Antikor Taşıyan Tekrar kullanılabilir Ayırma Teknolojileri” ile Arzu Ersöz birinci olurken, ”Titanyum Levha Üzerine Esnek Güneş Pili Uygulamaları” ile Hilal Yalçın ikinciliğe, ”Paslanmaz Çelik Flanş ve Kalın Etli Boru Üretimi” ile İbrahim Gökhan Gündüz üçüncülüğe layık görüldü.

07/11/2012 – HM


717 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.