Sakarya Üniversitesi’nden Yardım Kampanyası

Sakarya Üniversitesi’nden Yardım Kampanyası
15.05.2014
668
A+
A-

Soma’ da oluş şekli ve sonuçları itibariyle bizleri derinden üzen bir facia meydana gelmiştir. Türkiye’de maden kömür işletmeciliği, bu işletmeler kapatılırken de, işletilirken de, kaza olduğunda da uzun yıllardır sorun olmaktadır.

Soma da meydana gelen bu kaza ise çok derin izler bırakacak ve bu alanda dönüm noktası olacak türden bir kazadır. Bu konuda ilgililerin gerekenleri yapacağına inanıyorum. Beklentimiz bundan sonraki araştırmaların titizlikle yapılmasıdır.

Bu olay karşısında halkımızın gösterdiği sağduyulu yaklaşım ile Üniversitemizin mensupları ve özellikle öğrencilerimizin bu konudaki duyarlılıkları memnuniyet vericidir. Öğrencilerimize bu duyarlıklılarından, yapıcı davranış ve önerilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunun sonucu olarak da,

Üniversite olarak ilk anda yapacaklarımız;

–  26-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapacağımız Bahar Şenlikleri ve şenlikler kapsamında düzenlenecek tüm gösteri ve eğlence programlarını iptal ettik.

–  Öğrencilerimizden ve personelimizden gelen yoğun talep doğrultusunda, hayatını kaybeden işçilerimizin yakınlarının, bir nebze olsun acılarını hafifletmek amacıyla üniversitemiz personeli ve öğrencilerimizin de katıldığı yardım kampanyası başlatıyoruz. Ben de bu kampanyaya bu ayki maaşımı vererek katılıyorum.

–  Ayrıca Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sosyoloji ve Sosyal Hizmetler Bölümlerinden de bir grup öğretim elemanı ve öğrenciyi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ nın çalışmalarına destek vermek amacıyla Soma’ya göndereceğiz.

Sakarya Üniversitesi olarak büyük üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hastane de yaşam mücadelesi veren yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Yardımda bulunmak isteyenler SAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Ziraat Bankası hesabına TL cinsinden para yatırabilirler.

Hesap No: 1946-29515975-5192

IBAN No: TR300001001946295159755192

 

Prof. Dr. Muzaffer Elmas

Sakarya Üniversitesi Rektörü

 
668 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.