Sakarya Üniversitesi’nden SATSO’ya Ziyaret

Sakarya Üniversitesi’nden SATSO’ya Ziyaret
31.05.2016
598
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve beraberindeki heyet SATSO’yu ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Rektör Elmas’tan Başsağlığı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul ile görüşmelerde bulunan Sakarya Üniversitesi heyeti,  geçtiğimiz haftalarda vefat eden Mahmut Kösemusul’un babası İsmet Kösemusul için taziye dileklerini iletti.

3+1 ve 7+1 projelerinde iyileştirme çalışmaları

Sakarya Üniversitesi’nin nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı uygulamalı eğitim modeli “3+1” ve “7+1” projesi, üniversite ve SATSO arasında değerlendirildi. Hayata geçirilen bu projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu projeden hem işverenler hem de öğrencilerimiz çok memnun. Öğrencilerimiz iş hayatına bir adım önde başlıyor” dedi. 3+1” – “7+1” projelerinin Sakarya’nın işgücü potansiyelinin ortaya çıkarılmasında büyük önemi olduğunu vurgulayan Kösemusul, “Sakarya Üniversitesi ile ortak çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor. Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda pek çok ile örnek konumdayız. SATSO olarak Sakarya Üniversitesi’nin her projesini desteklemeye daima devam edeceğiz” dedi.

Endüstri 4.0 toplantısı

Sakarya Üniversitesi ile SATSO arasında 4. Sanayi Devrimi olarak nitelendirilen ‘Endüstri 4.0’ı sanayicilere ve akademisyenlere tanıtmak amacı ile bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Türkiye’de de ‘endüstri 4.0’ için harekete geçmek üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde çalışmalar başlatıldığını belirten Kösemusul, “Türk sanayicileri olarak yeni sanayi devrimi olan ‘Endüstri 4.0’da etkin rol oynayarak, dünyada söz sahibi olabilmeliyiz” dedi.

SAÜ Senatosu’na davet

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya sanayisindeki gelimeler hakkında bilgi vermek üzere Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul’u Sakarya Üniversitesi Senatosu’na davet etti.
598 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.