Sakarya Üniversitesi’nde Uluslararası Öğrenci Olmak

Sakarya Üniversitesi’nde Uluslararası Öğrenci Olmak
19.12.2014
700
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Uluslararası Akademik İşbirliği Öğrenci Topluluğu tarafından “Türkiye’de Uluslararası Öğrenci Olmak” adlı konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanı Serdar Gündoğan ile öğretim üyeleri ve üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konferansta yaptığı konuşmasında, üniversitenin iki temel misyonunun dünyaya açık, dünyayı tanıyan mezunlar yetiştirmek ve üniversitenin tarihten gelen değerlerini ileri taşıyacak çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.  Bu iki misyonu bir arada başarıyla yürütmeyi hedefleyen bir üniversite olduklarını ifade eden Elmas, “Özellikle yurtdışından gelen öğrencilerimizi çok önemsiyoruz. Yurtdışından gelen öğrencilerin genel profiline bakıldığında, çoğunlukla geçmişimizden ve tarihimizden izlerin olduğu, ortak değerlerimizin olduğu coğrafyalardan öğrencilerin olduğunu görüyoruz. Şu anda 2 bin 300 civarında olan yabancı öğrencilerin sayısını da 4-5 bin seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YTB Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanı Serdar Gündoğan ise konuşmasında Türkiye’de uluslararası öğrenci olma konusunun güncel durumunu ve gelecek vizyonunu değerlendirdi. Uluslararası öğrenci hareketliliğinde eğilimlerin mutlaka okunması gerektiğine işaret eden Gündoğan, şunları söyledi: “Türkiye toprakları birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, çok kültürlü, çok farklı etnik grupları olan bir coğrafya. Sakarya Üniversitesi de Türkiye’de çok önemli bir okul. Türkiye’yi okumadan, anlamadan gitmek bence büyük bir fırsatın kaçması anlamına geliyor. Burada geçirdiğiniz vakitte hem üniversitede okuyacaksınız; hem de Türkiye’yi okuyacaksınız. Bunun çok fazla artısını göreceksiniz. Sakarya burada çok önemli bir noktada bulunuyor. Birçok etnik grubun Sakarya’da bulunmasının yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlere çok yakın bir mesafede yer alması diğer illerden daha avantajlı duruma getiriyor. Türkiye’de bir saatlik bir mesafede, sadece ülkeyi değil, kenti değiştirerek çok farklı kültürlerle tanışabilir, çok farklı bir noktaya geldiğinizi hissedebilirsiniz.”

19/12/2014 – ST


700 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.