Sakarya Üniversitesi’nde Kariyer Günleri

Sakarya Üniversitesi’nde Kariyer Günleri
23.03.2018
1.984
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü ve İŞKUR ile ortaklaşa “Kariyer Günleri” adlı seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre merkezinde yapılan seminere KOSGEB Eğitimcisi Mehmet Beşir Doğrusever, TGV Otomotiv İK Müdürü Olcay Can, Planart Fabrika Müdürü Ceren Kamberoğlu ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Aslı Özgün konuşmacı olarak katıldı.

KOSGEB Eğitimcisi Mehmet Beşir Doğrusever, konuşmasında KOSGEB’in işleyişi ve girişimcilik yolunda atılması gereken adımlar üzerinde durdu. Kariyer sahibi olmak isteyen bir kişinin kendisine özellikle bir hedef çizmesi gerektiğine dikkat çeken Doğrusever, girişimcinin veya işletmecinin işini kurarken kendi fikrine inanması ve sabırlı olması gerektiğini söyledi. Aksi bir durumda kurulan işletmenin fazla uzun ömürlü olamayacağını belirten Doğrusever, işletmecinin toplumun ihtiyacını göz önünde bulundurarak hareket etmesiyle, yapacağı yatırımlarında çok başarılı biri haline gelebileceğini kaydetti.

TGV Otomotiv İK Müdürü Olcay Can da konuşmasında özel sektöre iş için başvururken ve işe alınma esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusu üzerinde durdu. Mezun olacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Can, işe başvuran kişinin seçtiği işin karakteriyle uyumlu olmasına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Planart Fabrika Müdürü Ceren Kamberoğlu ise öğrencilerin iş başvurusunda bulunurken öncelikle kendilerine güvenmeleri gerektiğini belirterek, “Özgüveninizin olması ve bu özgüvenin zemininin de sağlam olması lazım” dedi.

Son konuşmacı İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Aslı Özgün oldu. İŞKUR’un işleyişinden ve özgeçmiş hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden söz eden Özgün, konuşmasına slayt gösterisi eşliğinde devam etti. Özgün, öğrencilere kariyerlerini planlamaları gerektiği tavsiyelerinde bulundu.

Etkinliğin sonunda konuşmacılara plaketleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

23-03-2018 / ST

 
1.984 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.