Sakarya Üniversitesi’nde Balkan Rüzgârı Esti

20.02.2017

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından “Balkan Müzikleri” konseri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konserin solistliğini Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Sazak yaptı. Orkestrada ise klarnet ve saksafonda Samet Planalı, bağlamada Ferhat Özdemir, gitarda Kürşat Ceylan, elektrik gitarda Tamer Çavuşoğlu, kemanda Gürcan Aksoy, udda Erşan Karaca, neyde Yunus Uray, akordeonda Aziz Ali Elyağutu ile perküsyonda Çağlar Baklacı ve Fevzi Ceylan yer aldı.

Makedonya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Rumeli yörelerinden “Moj Dilbere”, “Ederlezi”, “Güldaniyem”, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Gjelem Gjelem”, “Evlerinin Önü Handır Aman” gibi birçok sevilen şarkının seslendirildiği konsere akademisyenler, öğrenciler ve Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi.

Balkania grubunun da danslarıyla geceye renk kattığı konser, yaklaşık iki saat sürdü.

20-02-2017 / ST