SAÜ Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) En İyiler Arasında

SAÜ Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) En İyiler Arasında
17.07.2017
2.299
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2017 İlkbahar Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda sergilediği başarı ile yurt genelinde ki Tıp Fakülteleri arasında üst sıralarda yer alarak bu alandaki iddiasını bu yılda sürdürdü.

2017-TUS İlkbahar Dönemi Değerlendirme ve Yerleştirme Sonuçlarına göre Temel Bilimlerde Türkiye ikincisi, Klinik Bilimlerde ise Türkiye beşincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. 2015 TUS Sonbahar sınavında H, 2014  Sonbahar TUS sınavında yüzde 53 gibi büyük başarı elde eden Fakülte bu alandaki başarısını bu yıl da daha üst sıralara taşımış oldu. Ülkemizin köklü Tıp Fakülteleri arasında yerini alan SAÜ Tıp Fakültesi, Sakarya Üniversitesi’nin köklü eğitim sistemini kısa sürede başarıyla uygulayan, öğrenci ve akademisyenlerine büyük değer veren bir fakülte olarak öne çıkmakta.

Kadavra sayısı, Similasyon Maketleri ve laboratuvar imkanları ile her geçen gün daha da güçlenen fakülte, ve bunu TUS Sınavlarındaki başarıları ile de pekiştirmekte.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, ülkemizin en zor sınavlarından biri olan ve aynı zamanda Tıp Fakülteleri arasında bir başarı değerlendirmesi sunan TUS’da elde edilen ve sürekli hale gelen başarılardan mutlu olduklarını belirtti. Prof. Dr. Akdemir “Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Fakültemize verdikleri destek ve önem sayesinde kısa sürede bu başarıları elde ettik. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu başarıda emeği geçen ve bizleri gururlandıran sevgili öğrencilerimizi ve değerli akademisyenlerimizi de kutlarım” diye konuştu.

Kalitede sürekliliğe verdikleri önem ve yapılan yatırımlarla Fakültelerinin her geçen gün daha da güçlenmekte olduğunu belirten Prof. Dr. Akdemir “Fakültemizin başarısında özellikle öğrenci sayısı bakımından her üç öğrenciye bir öğretim üyesi düşecek kadar ideal olması, Temel Tıp Bilimlerinde uygulanan yatay ve dikey entegrasyon içeren “Komite Sistemi”, Klinik stajlarda uygulanan bire-bir eğitim öne çıkan hususlar olmuştur. Uygulamalı eğitimi verdiğimiz 4 hastanemizin modern yapıları, hastane başhekimliğinin-yöneticilerinin öğrenci ve eğitim odaklı yapılanması ve nispeten ciddi trafik sorunu bulunmayan doğal bir şehirde kurulmuş olmasının ve özellikle ‘öğrenci iş gücü’ kavramına ihtiyaç olmaması önemli hususlardan bir kaçı. 2017-2018 yılında hizmete girecek olan Deneysel Tıp ve Araştırma Merkezi ile de eğitimde  sunmuş olduğumuz imkanları daha üst noktalara çıkarmış olacağız. Tüm bu gayretlerimiz yarınların doktorlarını en iyi şekilde yetiştirebilmek ve ilimize en üst düzeyde hizmet edebilmek için.” dedi.

17.07.2017 – YC


2.299 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.