Sakarya Üniversitesi Senatosundan Kınama

05.10.2018

Sağlıkta Şiddeti Kınıyoruz

Ülkemizde son zamanlarda sağlıkta şiddet haberlerinin sıklaşmasını teessürle izlemekteyiz. Şiddetin hiçbir türünün kabul edilmezliği izahtan varestedir. Şüphesiz ki büyük bir özveriyle sağlık hizmeti sunanlara yönelik şiddet kamu vicdanını daha fazla yaralamaktadır. Hak aramanın yeri hukuk kurumlarımızdır ve bu kültürün toplumumuzda yaygın olması tek tesellimizdir. Şiddete başvurulması eğiliminin artması tehlikesine karşı sağduyulu kamuoyunun ve ilgili kurumların gerekli inisiyatifi alma iradesi göstereceğinden şüphemiz yoktur.

Bu doğrultuda Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyemiz, Prof. Dr. Arif Serhan CEVRİOĞLU’na 04.10.2018 tarihinde görevi başında yapılan şiddeti kınıyoruz. Daha dün bir başka sağlık çalışanı Doktor Fikret HACIOSMAN’ın hastası tarafından öldürüldüğü haberini duymuşken, bugün Sakarya’mızda sağlıkta şiddet olayı ile karşılaşmak bizi üzmüş ve kaygılandırmıştır.

Sakarya Üniversitesi Senatosu