Sakarya Üniversitesi Şehrin Markası

Sakarya Üniversitesi Şehrin Markası
05.05.2016
1.281
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Başkanı Dr. Rüstem Keleş ile birlikte, Sakarya Üniversitesi Senato Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Toçoğlu, Büyükşehir-üniversite işbirliğine işaret ederek, “Özellikle Sakarya Üniversitemiz ile çok iyi bir çalışma ortamımız var. Sakarya Üniversitemizi şehrimizin bir markası olarak görüyor ve uluslararası alanda aldığı başarılarla gururlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılımlarından ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Yeni üniversite tanımında üniversiteler hem bilimsel çalışma, eğitim ve araştırma yapacak; hem de bulunduğu bölgenin sorunlarının çözümüne yönelik önerileri sunacak. Bu çözüm önerilerini uygulama noktasında da paydaşları ile çalışacak. Bu, üniversitelerin olmazsa olmaz özelliklerinde biridir. Üniversitemizin en önemli paydaşı olan Büyükşehir Belediyesi’nin şuan süren mevcut projeleri ve gelecek için vizyonu ayrıca bu noktada üniversitemize düşen roller gibi konuları Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile görüşmeye devam edeceğiz” dedi.

Şehir algısı değişti

Rektör Prof. Dr. Elmas, “Şehrimize iyi öğrenciler gelmezse, üniversitede yaptığımız çalışmaların pek de bir anlamı kalmıyor. Bu açıdan sadece üniversite değil şehir de önemlidir. Büyükşehir Belediyesi’ne de bu konuda büyük sorumluluk düşüyor. Tabiki son yıllarda şehrimizde önemli değişiklikler meydana geliyor. Artık öğrencilerimizin şehir algısı da değişti. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarının önemi büyük. Özellikle rica etmiştik: üniversite yolunda bir çalışma yapılması konusunda. İnşallah yapılan çalışmalar neticesinde bu yol kısa süre içerisinde çok daha güzel bir görünüme kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Her şey insan içindir

Başkan Zeki Toçoğlu, “Yaklaşık 7 yıllık üniversite kariyerimin ardından siyasete atıldım. Hem Serdivan’da hem de Büyükşehir Belediyesi’nde önemli işlere imza atarken burada edindiğim tecrübelerin çok faydasını gördüğümü ifade etmek isterim. 1999 yılında Serdivan’da başladığımız göreve, 2009 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile devam ettik. Biz daha işin başındayken ‘Herşey İnsan İçindir’ anlayışıyla yola çıktık. Göreve geldiğimizde öncelikle hemşerilerimizle, paydaşlarımızla nasıl bir kent istediğimize ve sorunları hangi yöntemlerle çözeceğimize karar verdik” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, “Temel hedefimizi: hemşerilerimizin günlük hayatlarını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini yükseltmek, daha güvenli, daha yaşanabilir bir kent inşa etmek, yerel hizmetleri zamanında ve kaliteli bir şekilde sunmak ve başarıyı hemşerilerimizin memnuniyetinde aramak şeklinde sıralayabiliriz. İnsanı temel alan, toplumun ihtiyaçlarını önceleyen, özellikle dezavantajlı gruplara karşı pozitif ayrımcılık gözeten, çevreye duyarlı, sürdürülebilir kalkınmayı esas alan, kentsel dönüşüme önem veren, sorunlara kalıcı çözümler üreten, şeffaf bir yönetim oluşturmaya çalıştık. Genç ve dinamik bir kurumsal yapı oluşturduk. Kendimize somut hedefler koyduk. Sınırlı olan kaynaklarımızı da etkin bir şekilde kullandık” ifadelerini kullandı.

SAÜ şehrin markasıdır

Sakarya Üniversitesi’nin en önemli paydaşlarından birisi olduğuna dikkat çeken Zeki Toçoğlu “Yaptığımız bu tüm çalışmaları tek başına gerçekleştirmekten ziyade paydaşlarımızla işbirliği içerisinde gerçekleştirmeyi ilke edindik. Özellikle Sakarya Üniversitemiz ile çok iyi bir çalışma ortamımız var. Sakarya Üniversitemizi şehrimizin bir markası olarak görüyor ve uluslararası alanda aldığı başarılarla gururlanıyoruz. Bu konuda bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu da bir kez daha ifade etmek istiyorum. İnşallah Yenikent bölgemize de yaklaşık 10 milyonluk maliyetle 11 bin metrekarelik alanı üniversite bölgesi olarak kazandırmış olacağız. Suriyeli mültecilere yönelik de bir okul çalışmamız mevcut. Şehrimiz mülteci meselesinde üzerine düşeni yapıyor. Kısa süre içerisinde sığınmacı çocukların da düzenli bir şekilde eğitim görecekleri bir eğitim yuvası oluşturmuş olacağız.”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, günün anısına Başkan Toçoğlu’na hediye takdim etti.

05/05/2016 // SBB/HAY

 

 
1.281 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.