Sakarya Üniversitesi Puanını Yükseltti

Sakarya Üniversitesi Puanını Yükseltti
20.09.2017
981
A+
A-

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı”, Türkiye’nin en iyi üniversitesi sıralamasını açıkladı.

Sakarya Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında 30. sırada yer alarak, geçen yıl yapılan sıralamadaki yerini korumuş oldu. Toplam 148 üniversitenin yer aldığı sıralamada 535.79 puana ulaşan Sakarya Üniversitesi, geçen yıl 513.55 olan puanını artırmış oldu. Son 4 yılda yaptığı başarılı çalışmalarla her yıl puanını artırarak 70. sıradan 30. sıraya yükselen Sakarya Üniversitesi, böylece en iyi üniversiteler arasına girdi. Sakarya Üniversitesi, 102 üniversitenin yer aldığı devlet üniversiteleri sıralamasında ise 26. olurken, dünya üniversiteleri arasında 1365. sırada kendisine yer buldu.

SAÜ yoluna emin adımlarla ilerliyor

URAP sıralamasında son 5 yılda 40 sıra birden yükseldiklerini belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu sonuçla SAÜ’nün dünyanın önde gelen üniversitelerinden birisi olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla ilerlediğinin altını çizdi. Sakarya Üniversitesi’nin her alanda bir yükseliş grafiği çizdiğini belirten Rektör Elmas, son olarak ilk 30 üniversite arasında yerini sağlamlaştıran SAÜ’nün büyük bir başarı gösterdiğini kaydetti.

9 farklı kriter

Sıralamada “makale sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen makale sayısı”, “atıf sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı”, “toplam bilimsel doküman sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı”, “doktora mezun sayısı”, “doktora öğrenci oranı”, “öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı” olmak üzere, 9 kriter esas alındı.

20-09-2017 / ST
981 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.