Sakarya Üniversitesi ÖSYM Kılavuzunda Lider

Sakarya Üniversitesi ÖSYM Kılavuzunda Lider
27.07.2016
646
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, ÖSYM tarafından yayınlanan üniversite tercih kılavuzunda 40’dan fazla akredite programıyla liderliğe oturdu.

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunu internet üzerinden yayınlayan ÖSYM, bu yıl ilk olarak gerçekleştirdiği uygulamasıyla kılavuzda akredite olan programlara da yer verdi. Türkiye’de en çok programı akredite edilen üniversite olan Sakarya Üniversitesi, bu sayede kılavuzda akreditasyon alanında birinci sırada yer aldı.

Uluslararası yetkinlik

Ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki programların uluslararası düzeyde yeterliliğine resmi tanınırlık verilmesi anlamına gelen akreditasyon, eğitim-öğretim programının uluslararası standartları karşılamasını güvence altına alıyor. Yetkili kurumlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında verilen akreditasyon sayesinde, akredite programlardan mezun olan öğrencinin ilgili alanda, uluslararası düzeyde mesleki yetkinliğe, bilgiye ve beceriye sahip olması sağlanıyor.

Dört fakülte akredite oldu

Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi’nin programları akreditasyon süreçlerinden başarıyla geçerken, son olarak Teknoloji Fakültesi’nin de akreditasyonunun tamamlanmasıyla Sakarya Üniversitesi’nin 40’dan fazla programı akredite edilmişti.

Tüm bölümler akredite olacak

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kalite ve akreditasyon temelli yeni vizyonu doğrultusunda bu süreçlere ağırlık veren Sakarya Üniversitesi, stratejik yönetim ve kurumsal yaklaşıma verdiği önem ile hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, üniversitedeki tüm bölümlerin akredite olması doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, akreditasyonunu tamamlamış tüm fakülte ve bölümleri tebrik etti. Elmas, akreditasyon süreçleri devam eden Eğitim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin de en kısa zamanda bu süreçleri tamamlayacağını da söyledi.

Eğitimde şeffaflık sağlanıyor

Akreditasyon, yükseköğretim kurumlarında yürütülen eğitim-öğretim programlarının tüm boyutlarıyla şeffaf olmasını ve tüm paydaşların yararını gözetecek şekilde sürekli iyileştirilmesini amaçlıyor. Aynı zamanda öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve işverenler başta olmak üzere hizmetten etkilenen ve faydalanan tüm paydaşların, öğretim-öğretim programlarının içeriğini, sunuluş şeklini ve sonucunda elde edilecek mezunun niteliğini önceden bilmesi ve hatta geliştirilmesinde rol alması sağlanıyor.

Akredite olmuş bir programın sağladığı faydalar ise şöyle: “Programın çıktılarının, ders planlarının, ders içeriklerinin ve öğretme yöntemlerinin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi; programın mezunlarının sahip olacağı yetkinlik, bilgi ve becerilerin belirlenmesi ve tüm programın buna göre tasarlanması; programlarının içeriğinin ve sürecinin tanımlı olması; uluslararası düzeyde tanınırlık; programların yürütülmesinin her aşamasında şeffaflık ve hesap verebilirlik; programların yürütülmesine ve geliştirilmesine öğrenciler, aileleri, işverenler, meslek grupları gibi paydaşların katılımı; mezunların uluslararası düzeyde niteliklere sahip olması; diplomaların uluslararası tanınırlığı; öğrenci hareketliliği, ortak eğitim-öğretim gibi programlar arasında uluslararası düzeyde işbirliği imkânları; uluslararası hareketlilikler kapsamında öğrencilerin faydalanabileceği üniversite imkânının daha fazla olması.”

27-07-2016 / ST
646 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.