Sakarya Üniversitesi Lisans Bilimsel Araştırma Programı (Li-Bap) Duyurusu

26.11.2013

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin çalışmalarına destek olmak ve takım çalışmaları yapabilecek ortam yaratmak amacıyla Lisans Öğrencileri Bilimsel Araştırma Programı (LİS-BAP) hazırlandı.

Sakarya Üniversitesinde  LİSANS eğitimi gören öğrencilerin;

• Araştırma kültürünü aşılayabilmek,
  • Araştırmacı-yaratıcı öğrenciler yetiştirebilmek,
  • Disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek,
  • Araştırma-geliştirme (Ar-Ge), ürün / üretim geliştirme (Ür-Ge),
  • Endüstriyel tasarım (ET) ve
  • Toplumsal fikri araştırmalar sahasında

Öğrencilerin çalışmalarına destek olmak ve takım çalışmaları yapabilecek ortam yaratmak amacıyla Ocak 2014 öğretim yılında başlatılmak üzere BAPK bünyesinde Lisans Öğrencileri Bilimsel Araştırma Programı (LİS-BAP) oluşturulmuştur.

Bu program çerçevesinde;

• Üniversitemizde lisans öğrencisi olup bir proje fikri üzerinde takım çalışması yapabilecek öğrenci grubuna maddi destek verilecektir. Projeler farklı bölüm ve öğrencilerin bir araya gelmesiyle oluşturulabilir ve her fakülte için verilecek destek sayısı ilgili fakültelerin öğrenci sayısıyla orantılıdır.
  • Her proje grubunun en az 1 adet öğretim üyesi danışması olması arzu edilmektedir. Proje yürütücüsü ve araştırmacıları lisans öğrencileri olacaktır. Projelerine başvuru esnasında bir akademik danışman onayı gerekmektedir.
  • Öğrenciler, en az 3 kişilik gruplar halinde proje başvurusu yapabilirler. Disiplinler arası projeler tercih nedenidir. Gruplar kendi belirledikleri projelerle başvuru yapacaklardır.
  • Proje faaliyetlerinde kullanılmak üzere belirlenen gruba 1000-2000 TL maddi destek verilecektir. Ayrıca projelerini başarıyla tamamlayan gruptaki her öğrenciye lisans araştırmalarına katılma sertifikası verilecektir.
  • Projelerini tamamlayan gruplar, düzenlenecek Proje Günleri Şenliğinde projelerini poster olarak sunmak zorundalar. Çalışmaları başarılı bulunan bu gruplardan bazıları poster sunum değil sözlü sunum yapacaktır ve sözlü sunum yapanlardan jüri tarafından başarılı bulunan 3 gruba özel ödül verilecektir.
  • Üniversite dışında herhangi bir proje yarışmasını kazandıkları takdirde ayrıca teşvik alabileceklerdir.
  • Uygulamalı ve Sakarya ili paydaşlı projeler öncelikli olarak %50 daha fazla maddi katkı ile desteklenecektir.

Sınırlamalar

• Proje konusu olarak, tasarım ve bitirme tez konusu kabul edilmeyecektir.
  • Araştırma çalışmaları belirtilen akademik yıl içerisinde tamamlanacaktır.
  • Projelerin fikirlerinin orijinal ve daha önce SAÜ bünyesinde uygulanmamış olması gerekmektedir.

Lİ-BAP Takvimi

27 Kasım-27 Aralık 2013: Proje tekliflerinin BAPK’a iletilmesi

15 Ocak 2014: Kabul edilen projelerin üniversite web sayfasında öğrencilere duyurulması.

Şubat 2014: Projenin durumu hakkında BAPK için ara rapor verme

30 Nisan: Gruplar tarafından hazırlanan proje sonuç raporlarının BAPK’a teslimi.

15 Mayıs: Bitirilen projelerin, düzenlenecek Li-BAP şenliklerinde, sunumu ve en başarılı üç araştırma projesinin seçimi ve ödül töreni.

Proje aşamaları

1. Aşama: Kendinizi anlatın

2. Sorunu, fikri veya öneriyi anlatın

3. Çözüm yolları önerebiliyorsanız onları belirtin

4. Ekleyecekleriniz varsa onları belirtin.

Örnek site:

26.11.2013 – MA