Sakarya Üniversitesi Kültür Elçilerini Ağırladı

Sakarya Üniversitesi Kültür Elçilerini Ağırladı
19.08.2016
981
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkoloji Projesi kapsamında düzenlediği “Türkçe Yaz Okulu” programında 35 Gürcü öğrenciyi ağırladı.

Yaklaşık bir aylık programlarını tamamlayan öğrenciler için Rektörlük Senato Salonu’nda bir veda toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdal Özcan, TÖMER personeli ile misafir öğrenciler katıldı.

Rektör Elmas, öğrencilerin Sakarya Üniversitesi’nden ve Sakarya’dan memnun olarak ayrılması için ellerinden gelen desteği sağladıklarını belirterek, programın sadece bir kurs olarak görülmemesi gerektiğini, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin ve Sakarya Üniversitesi ile Gürcistan’daki üniversitelerle ilişkilerinin de geliştirilmesi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Okur, “25 Temmuz’da Sakarya’ya gelerek üniversitemizin yurtlarına yerleştiniz ve hafta içleri öğleye kadar Türkçe dersleri aldınız. Sizlere öğleden sonraları da Türk kültürünü tanımaya yönelik kültürel faaliyetler düzenleyerek, hafta sonları da Sakarya’mızı ve Türkiye’mizin diğer önemli yerlerini göstermeye ve gezdirmeye gayret ettik. Bütün bunları yaparken de Rektörlüğümüzün tüm imkânlarını kullandık. Bu konuda her türlü desteği sağlayan Sayın Rektörümüze ve Rektör Yardımcımız Musa Hocamıza sizler adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir ay boyunca Sakarya TÖMER’de Türkçe eğitimi alan Gürcistan uyruklu öğrenciler, ayrılık nedeniyle de duygusal anlar yaşadılar. Programdan oldukça memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, Sakarya‘dan ayrılmak istemediklerini, unutamayacakları böyle bir deneyim için okutmanlara ve üniversite yönetimine teşekkürlerini de dile getirdiler.

Konuşmaların ardından kültür elçisi 35 Gürcü öğrenci, Rektör Elmas ve Rektör Yardımcısı Eken’e çiçek takdim etti. Öğrenciler daha sonra sertifikalarını aldılar.

“Türkçe Yaz Okulu” için kültür elçisi olarak Türkiye’de 16 şehirde 20 üniversiteye dağıtılan 46 ülkeden 540 uluslararası öğrenci, 21-27 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da buluşacak. Öğrenciler 27 Ağustos’ta Ülker Arena’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı “Türkçe Bayramı” finali ile Türkiye’ye veda edecekler.

19-08-2016 / ST
981 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.