Sakarya Üniversitesi Katkı Payları Açıklandı

25.08.2011

Sakarya Üniversitesi’ne 2011-2012 öğretim yılında yeni yerleştirilen öğrenciler için katkı payları ve öğretim ücretleri belirlendi.

Sakarya Üniversitesi ‘ne 2011- 2012 Öğretim Yılı’nda yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için katkı payları, II. Öğretim öğrenim ücretleri ve uzaktan eğitim öğrenim ücretleri açıklandı.

Buna göre I. Öğretim Katkı payları şöyle belirlendi:  Tıp Fakültesi 414 TL, Mühendislik Fakültesi 311 TL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesi 263 TL,  Fen Edebiyat Fakültesi 244 TL, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri  Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi 311 TL, Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi 244 TL, Güzel Sanatlar Fakültesi 265 TL,  Devlet Konservatuarı  442 TL,  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu 183 TL, Meslek Yüksekokulları 163 TL.

II. Öğretim öğrenim ücretleri ise şöyle: Mühendislik Fakültesi 824 TL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesi 637 TL,  Fen Edebiyat Fakültesi  Fen programları 700 TL, sosyal programlar 541 TL, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri  Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi 824 TL, Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi 573 TL, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 637 TL, Meslek Yüksekokulları  425 TL.

Uzaktan Eğitim Ücretleri ise Mühendislik Fakültesi için 884 TL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme Fakültesi için 697 TL, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi için 884 TL, Eğitim Fakültesi için 633 TL, İlahiyat Fakültesi için 633 TL ve Adapazarı Meslek Yüksekokulu için 465 TL olarak belirlendi.

Öğrenciler katkı payını ve eğitim öğretim giderini Garanti Bankası’nın tüm şubelerinden TC Kimlik numarasını ve ismini söyleyerek yatırabilecek.

25/08/2011 – SAÜ BHİM

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu – 637 TL

Meslek Yüksekokulları – 425 TL

———————————————————————————————-

UZAKTAN EĞİTİM (**) ÜCRETLERİ:

Mühendislik  Fakültesi – 884 TL

Sağlık Yüksekokulu         430 TL                —

Meslek Yüksekokulları   410 TL          771 TL

———————————————————————————————-

İşletme Fakültesi UOLP-Leeds Metropolitan (Hazırlık)   Öğrenim Ücreti     810 TL

Açıklamalar:

Öğrenciler Katkı Payı ve Eğitim Öğretim Giderini;
T.Garanti Bankasının tüm Şube Gişelerinden,
T.Garanti Bankası İnternet Bankacılığından,
T.Garanti Bankası ATM’lerinden kartlı ve kartsız harç tahsilatları menüsünden,
Türkiye genelinde PTT aracılığıla yapılabilecektir. (PTT’den yapılacak ödeme işlemlerinde işlem başına 2,5.-Tl.hizmet bedeli tahsil edilecektir.) T.C.Kimlik numarası ve ismini söyleyerek yatırabilirler. Ücretinizi yatırırken banka görevlisine isminizi teyit ettiriniz. Banka Dekontunu Kayıt esnasında kayıt görevlisine teslim etmeniz gerekmektedir.
UOLP-Leeds Metropolitan öğrencileri Muafiyet sınavı geçtikleri taktirde Hazırlık Sınıfı ile ilgili dönem katkı payı arasındaki fark ücretini öderler.
” (*)Yabancı Uyruklu Öğrencilerden I. Öğretime Kayıt Olanlar  (YÖS) Kayıt Olacakları/Oldukları Fakülte/Yüksekokulun
Katkı Payının Üç Katını, II. Öğretime Kayıt Olanlar  İse İkinci Öğretim Öğrenim Ücretinin  1,9 Katını Öderler.
“Şehit ve Gazi Çocuğu Olduğunu Askerlik Şubelerinden veya Emniyet Müdürlüklerinden Alacakları Belge İle Beyan Edenler Katkı Payı Ödemezler.(Belgelerin Aslının Getirilmesi Gerekir.)
Katkı kredisi almak için müracat eden öğrenciler belirlenen Katkı Payını ödeyecek olup, KYK tarafından Katkı Payı listeleri kesinleştiğinde öğrencilerin ön kayıt formunda bildirdikleri kendilerine ait BANKA IBAN No.larına iade edilecektir.
“(**) Mühendislik Fakültesi: Endüstri Mühendisliği Bölümü,
“(**) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Çalışma Ekon.ve End.İlişk., İktisat, Kamu Yönetimi ve Maliye Bölümleri.
“(**) Eğitim Fakültesi: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü,
“(**) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
“(**) İşletme Fakültesi: İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü,
“(**) İlahiyat Fakültesi (İLİTAM) Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim.
“Yukarıda Belirtilen Katkı Payı ve Öğrenim Ücretlerine, “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik”in 10. Maddesine Göre Öğretim Gideri İlave Edilmiştir.
NOT: 2011-2012 Öğretim yılı öğrenim ücreti ve katkı payı miktarları,  Bakanlar Kurulunun 26.08.2011 tarih, 2011/2174 Sayılı Kararına göre Hazırlanmıştır. (Web sayfamızda daha önce yayınlanan Katkı Payı Tablosu Bakanlar Kurulu Kararına göre değiştirilmiştir.