Sakarya Üniversitesi İngilizce Hazırlık

Sakarya Üniversitesi İngilizce Hazırlık
08.08.2017
12.415
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde İngilizce Hazırlık eğitimi zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır.

MUAFİYET VE YETERLİK SINAVI

Belirlenen tarihlerde ilan edilen Muafiyet ve Yeterlik Sınavı‘na giren öğrencilerin sınav başarı durumları;

i.) B2 ve üstü düzeyde ise yabancı dil destekli dersleri alabilirler,
ii.) B1 ve üstü düzeyde ise zorunlu yabancı dil dersinden MUAF olurlar,
iii.)B1 düzeyinin altında ise, isteğe bağlı hazırlık sınıfına kaydolabilir veya zorunlu yabancı dil dersini alırlar.

İki farklı Muafiyet ve Yeterlik Sınavı yapılacaktır:

MUAFİYET VE YETERLİK SINAVI 1: 2017 girişli Meslek Yüksek Okulları ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile 2016 ve öncesi girişli tüm öğrenciler için 14 Eylül 2017 tarihinde Mühendislik Fakültesi’nde girecektir.

MUAFİYET VE YETERLİK SINAVI 2: Yeni kayıt yaptıran (2017) öğrencilerden, Meslek Yüksek Okulları, İlahiyat Fakültesi ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü dışındaki öğrenciler, 1-22 Eylül tarihleri arasında Esentepe Kampusü Yabancı Dil Sınav Merkezi’nde (Kongre Merkezi) girecektir.

Muafiyet ve yeterlik sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın

İNGİLİZCE MUAFİYET ve YETERLİK SINAVI DUYURUSU

 

İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK

İngilizce hazırlık eğitimi zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı’ndan B1 düzeyinin altında puan alanlar isteğe bağlı hazırlık sınıfına kaydolabilir veya zorunlu yabancı dil dersini alırlar.

Hazırlık sınıflarında yabancı dil eğitimi İngilizcedir.

Dersler Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampusü’nde, Hazırlık Sınıfları Binasında yürütülecektir.

Öğrenciler İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıflarına yerleştirme kontenjan dahilinde yapılacaktır. Başvuruların belirlenen kontenjanı aşması halinde, istekliler ÖSYM puan sıralaması esas alınarak kontenjan sınırları içinde hazırlık sınıfına kaydedilir. Kontenjanın aşılması durumunda ASİL ve YEDEK listeler oluşturulacak ve ilan edilecektir.

İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI KONTENJANI OLAN PROGRAMLAR

 

Öğrencilerin Hazırlık Sınıfları Ön Kayıt Listesinde yer alabilmeleri için ya e-devlet üzerinden yaptıkları üniversite kaydı sırasında “Hazırlık Sınıflarında Okumak İstiyorum” seçeneğini işaretlemeleri ya da 29 Ağustos 2017 mesai bitimine kadar Yabancı Diller Bölümü Hazırlık Sınıfları binasına gelerek ön kayıt formunu doldurup teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından oluşturulacak ASİL ve YEDEK listeler 08 Eylül 2017 tarihinde, YEDEK listelerde olup ta kesin kayıta hak kazananlar 18 Eylül 2017 tarihinde saat 18:30’da www.ydy.sakarya.edu.tr web sitesinde ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nda ilan edilecektir. Kesin kayıta hak kazanan öğrencilerin, kesin kayıtlarını Yabancı Diller Bölümü Hazırlık Sınıfları binasında 4. Maddede belirtilen şekilde yapmaları gerekmektedir.

Kesin kayıt yaptıracak öğrencilerin, eğitim materyalleri ödemesinin yapıldığını gösteren ve aynı zamanda Final sınavına girmekte kullanacakları TIN (Test Identification Number) numarasını kayıt görevlilerine vermeleri gerekmektedir. Hazırlık Sınıfları eğitim-öğretimi süresince kullanılacak basılı eğitim materyalleri ve online erişim şifreleri 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren ilgili firma tarafından Hazırlık Sınıfları binasında satışa sunulacaktır. İlgili materyallerin toplam tutarı 640 TL’dır. Asil listeye giren öğrencilerin 18 Eylül 2017 saat 17:30’a kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt yapmayan asil listedeki öğrenciler kayıt haklarını kaybetmiş olacaklardır. Yedek liste kayıtları 19 Eylül 2017 tarihinde yapılacaktır. Kesin kayıt sırasında TIN numarasının yanısıra öğrenci kimlik belgesi ve ikinci öğretim öğrencilerinden öğrenim katkı payını yatırdıklarını gösteren dekont istenecektir.

Hazırlık Sınıfları Akademik Takvimi aşağıdaki gibidir. Barınma ile ilgili düzenlemelerinizi ve anlaşmalarınızı yaparken bu tarihleri göz önünde bulundurarak hareket ediniz.

İNGİLİZCE HAZIRLIK BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

 

HAZIRLIK SINIFLARI AKADEMİK TAKVİMİ

Güz Yarıyılı Başlama: 18 Eylül 2017

Güz Yarıyılı Bitiş: 14 Ocak 2018

Bahar Yarıyılı Başlama: 05 Şubat 2018

Bahar Yarıyılı Bitiş : 01 Haziran 2018

Final sınavı Bahar Yarıyılı bittikten sonra yapılacaktır. Sınav tarihi ileri bir tarihte ilan edilecektir.

 

İNGİLİZCE MUAFİYET ve YETERLİK SINAVI DUYURUSU

 
12.415 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.