Sakarya Üniversitesi İlk Beşte

Sakarya Üniversitesi İlk Beşte
28.01.2013
761
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), yurt dışına en çok öğrenci gönderen ilk beş üniversite arasında.

Ulusal Ajans 2012 istatistiklerine göre Sakarya Üniversitesi, Erasmus ile yurt dışına en çok öğrenci gönderen ilk beş üniversite arasında yer alıyor.

Anadolu Üniversitesi’nin 573 öğrenci ile birinci sırada yer aldığı listede, Ankara Üniversitesi 496 öğrenci ile ikinci, Ege Üniversitesi 482 öğrenci üçüncü olurken, Sakarya Üniversitesi 434 öğrenci ile dördüncü sırada yer alıyor. Sakarya Üniversitesi’ni 430 öğrenci ile İstanbul Teknik Üniversitesi takip ediyor.

Bu arada en çok tercih edilen ülkeler sıralamasında Almanya Türkiye’den giden 8 bin 730 öğrenci ile ilk sırada yer aldı. Almanya’yı 5 bin 53 öğrenci ile Polonya, 3 bin 860 öğrenci ile İtalya, 2 bin 822 öğrenci ile İtalya ve 2 bin 798 öğrenci ile Hollanda takip ediyor.

Erasmus Nedir?

Adını Rönesans Hümanizminin önemli temsilcilerinden biri olan Hollandalı bilim adamı Erasmus’tan alan ‘Erasmus Öğrenci Değişim Programı’ Avrupa Birliği ülkeleriyle aday ülkelerin yüksek öğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini öngören bir programdır. Programın amacı, Avrupa Birliği ülkeleriyle aday ülkelerin yüksek öğretim kurumları arasındaki işbirliğini teşvik edip geliştirerek yükseköğretimde Avrupa boyutunu ön plana çıkarmaktır. Bu amaçla Erasmus programı kapsamında her yıl binlerce öğrenciye ve öğretim görevlisine eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bir kısmını yurtdışında geçirme imkanı tanınmakta, bunun yanında ortak araştırma projeleri, yoğun programlar, müfredat geliştirme çalışmaları ve Avrupa çapında Tematik Ağların finansmanı sağlanmaktadır.

Erasmus programları hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.erasmus.sakarya.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

28/01/2013 – HM

 

 

 
761 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.