Sakarya Üniversitesi Heyeti Malezya’da

Sakarya Üniversitesi Heyeti Malezya’da
02.05.2017
580
A+
A-

Sakarya Üniversitesinden bir heyet, Bilim Sezonu etkinliğine katılmak ve çeşitli görüşmelerde bulunmak amacıyla Malezya’ya gitti.

Dış İlişkiler Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan ile İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’dan oluşan Sakarya Üniversitesi heyeti, Malezya’da bulunan araştırma kuruluşu Bilim Enstitüsü’nün (The Scientific Institute), aralarında Sakarya Üniversitesinin de bulunduğu çeşitli kuruluşlarla ortak olarak düzenlediği sempozyumlar, çalışma atölyeleri, sergiler vb. faaliyetlerden oluşan Bilim Sezonu etkinliğine katıldı. Heyet ayrıca bazı Malezya Üniversiteleri ile görüşmeler de gerçekleştirdi.

SAÜ heyeti ilk olarak Malaya Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Awang Bulgiba Awang Mahmud görüştü. Ayrıca Doç. Dr. Young Zulina Zubairi başkanlığındaki dış ilişkiler yetkilileri ile bir toplantı da gerçekleştirildi. Toplantıda iki üniversite arasında geçtiğimiz yıl imzalanan ve bu öğretim yılında gerçekleşen öğrenci ve öğretim elamanı değişimleri ile fiilen başarılı bir şekilde yürütülen protokollere vurgu yapıldı ve yeni işbirliği alanları ihdas edilerek akademik ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi noktasında görüş birliğine varıldı. Heyet ayrıca merkezi Malaya Üniversitesi İslam Araştırmaları Akademisi binasında bulunan Beyan Dil Enstitüsünü de ziyaret ederek, Enstitü Akademik Direktörü Mahmud Abdul ve diğer yetkililerle görüştü.

Heyet ikinci ziyareti Malezya Uluslararası İslam Üniversitesine gerçekleştirdi. Burada Rektör Prof. Dr. Zaleha Kamaruddin başkanlığındaki üniversite heyetiyle yapılan toplantıda, iki üniversite arasında mevcut işbirliklerine ilave olarak hangi alanlarda yeni ortaklıklar kurulabileceği hususu ele alındı. Toplantıda helal ürün sertifikasyonu ve İslam Finansı ve Ekonomisi alanları başta olmak üzere ortak faaliyet yapılabilecek alanlar vurgulandı.

Heyet daha sonra, 11 öğrencisi Bahar Döneminde Mevlana Değişim programı kapsamında SAÜ İlahiyat Fakültesine öğrenim gören Selangor İslam Üniversitesi’ni (KUIS) ziyaret ederek, Rektör vekili Prof. Dr. Mohamad Syukri Bin Abdul Rahman ve diğer yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdi. SAÜ heyeti ayrıca Putra Üniversitesinde de incelemelerde bulundu.

Sakarya Üniversitesi heyeti, Malaya, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ve Putra Üniversiteleri ziyaretleri esnasında Mevlana Değişim Programı kapsamında bu üniversitelerde öğrenim gören SAÜ İlahiyat Fakültesi ve Mühendislik fakültesi öğrencileri ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde öğrencilerin burada elde ettikleri kazanımlar ve karşılaştıkları sorunlar ele alındı.

Prof. Dr. Atilla Arkan ve Prof. Dr. Ahmet Bostancı’dan oluşan SAÜ heyeti, son olarak Sakarya Üniversitesinin Bilimsel Sponsorları arasında yer aldığı 3. Bilim Sezonu Etkinliğinin iki gün süren Sempozyumlar aşamasına katıldı. Bu esnada Bilim Enstitüsü (The Scientific Institute) ile Sakarya Üniversitesi arasında Bilimsel İşbirliği Protokolü imzalandı.

Temaslarını tamamlayan SAÜ yetkilileri yurda dönüş yaptı.

02-05-2017 / ST
580 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.