SAÜ Dünyanın En İyileri Arasında

SAÜ Dünyanın En İyileri Arasında
11.06.2018
9.362
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), dünyanın en iyi 1000 üniversitesi arasında yer aldı.

Hollanda Leiden Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi (Centrum Voor Wetenschap En Technologische Studies: CWTS) 2018 yılı dünya üniversiteleri sıralamasını yayımladı.

Türkiye’den 19 üniversitenin girdiği listede Sakarya Üniversitesi de yer aldı. Genel sıralamada tüm dünyada 926. sırada yer alan Sakarya Üniversitesi, Fiziki Bilimler ve Mühendislik kategorisinde 578. sırada yer aldı. Sakarya Üniversitesi, aynı kategoride Türk üniversiteleri arasındaki ise 7. sırada bulunuyor.

CWTS sıralaması bibliyometrik verilerin esas alındığı uluslarası bir üniversite sıralamasıdır. Hollanda’nın Leiden Üniversitesi bünyesinde yer alan CWTS tarafından yapılan sıralamada, dünya üzerindeki üniversiteler tarafından yapılan yayınlar, atıflar esas alınmaktadır. Bir başka deyişle üniversitelerin akademik ve bilimsel performansları değerlendirilmektedir.

CWTS Sıralamasında yer alan Türk üniversiteleri şöyle:

İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi.

31/05/2018 – HAY
9.362 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.