Sakarya Üniversitesi 25. Yılını Kutladı

Sakarya Üniversitesi 25. Yılını Kutladı
16.11.2017
1.791
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin 25’inci kuruluş yıl dönümünde “25. Yıl Belge Töreni” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, akademisyenler ve idari personel katıldı. Törende, üniversiteye uzun yıllar hizmet etmiş akademik ve idari personele belge takdim edildi.

Sakarya Üniversitesi’nin 25’nci yılında üniversiteye hizmet veren herkese teşekkürlerini sunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversitemizin kuruluşu aslında 1970’li yıllara kadar gider. Sakarya Üniversitesi’nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturur. Bu okul 1971 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’ne dönüşmüş, 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı bir Fakülte olarak öğretim vermiştir. 3 Temmuz 1992 yılında Sakarya Üniversitesi kuruldu. İlk kurulduğu yıl 350 akademisyen ve 3500 civarında öğrencisi vardı. Şuan 2 bine yakın akademisyen, 90 bin civarında öğrenci var” dedi.

Rektör Prof. Dr. Elmas, “Ben Sakarya Üniversitesine ilk geldiğimde burada önemli bir kadro vardı. O dönem Türkiye’de muhafazakâr kesim her yere gidemiyordu ama kaliteye çok önem veriliyordu, kalite konusunda taviz verilmiyordu. O dönemde yetişenler Türkiye’nin bürokrasisinde çok önemli yerlere geldi” ifadelerini kullandı.

28 Şubat sürecinde Sakarya Üniversitesi’nin önemli kayıplar verdiğini anlatan Rektör Prof. Dr. Elmas, “28 Şubat sürecinde akademik anlamında üniversitemiz kan kaybetti. 2010 yılında kadar fiziki anlamda önemli adımlar atılmıştı. 2010 yılında göreve geldikten sonra, kalite ve akreditasyon, araştırma konusunda gereken adımları attık. Nitekim 5-6 yılda üniversitemizi 70’inci sıralardan 20’li sıralara çıkarttık. Türkiye’de üniversite sayısı yüzde 50 artmasına rağmen önemli bir yere geldik” şeklinde konuştu.

15 Temmuz sürecinde Sakarya Üniversitesi’nin yıpratılmaya çalışıldığını ancak bu çabaların sonuçsuz kaldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Elmas, “15 Temmuzdan sonra üniversitemiz üzerinde çok çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Ancak biz üniversitemizin her şeyini biliyorduk. Yedi yıldır yönetici olarak görev yaptık. Bu zor süreçte bir devlet kurumunu yönettiğimizi unutmadan ve kararlılıkla bu dönemi rahat bir şekilde atlattık. Zaman geçtikçe, devlet kurumlarında araştırmalar yapıldıkça bizim haklılığımız ortaya çıktı. Üniversitemiz bu dönemi sakin ve kendine yakışır bir şekilde atlattı. Bizim işimiz devletin bize verdiği görevi hakkıyla yapmaktır ve devletin bu görevleri yapan diğer kurumlarına da destek olmaktır. Bu bakımdan ben üniversitemle gurur duyuyorum. Bu süreci hep birlikte belli bir noktaya kadar getirdik. Bu üniversitemizin yapısının, atmosferinin bir başarısıdır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Törende Sakarya Üniversitesi’nde 37’nci hizmet yılını geride bırak Rektör Prof. Dr. Elmas’a belgesini, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lüfti Dursun’dan aldı. Bir dönem Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na belgesini Rektör Prof. Dr. Elmas takdim etti.

Törenin ardından SAÜ Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan “25. Yıl Konseri” düzenlendi.

16/11/2017 – MA

 
1.791 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.