Sakarya Teknokent Uzmanlığını Avrupa İle Paylaştı

Sakarya Teknokent Uzmanlığını Avrupa İle  Paylaştı
16.03.2016
661
A+
A-

Avrupa Birliği DANUBE Bölgesel Strateji Fonu tarafından desteklenen “Öğrenim Geliştirmede Kilometre Taşları” kapsamındaki uzmanlar toplantısında, Sakarya Teknokent Uluslararası Projeler Koordinatörü Cihan Kılıç, daha kapsayıcı projeler geliştirilip, yürütülebilmesine dair oluşturulan kurula danışmanlıkta bulundu.

Sırbistan’da 29 Şubat – 08 Mart tarihleri arasında, Güney ve Doğu Avrupa bölgesindeki 30 kurumun birleşerek oluşturduğu bir çatı örgüt olan Güney-Doğu Avrupa Gençlik Ağı’nın düzenlemiş olduğu çalıştay çerçevesinde proje-eğitim uzmanı olarak yer alan Cihan Kılıç, öğrenim geliştirmeye yönelik düzenlenen projelerin daha etkin tasarlanabilmesi üzerine çağrılan üç uzmandan biri oldu. Avrupa Birliği desteği ile gerçekleştirilen projelerin kapsayıcılığı ve somut çıktılarının görünür kılınabileceğinin görüşüldüğü  çalıştayda altı farklı ülkeden katılımcılar yer aldı.

ADAPTTO’nun,  Horizon2020 ortaklıkları üzerine de çalışmaların yürütüldüğü çalıştayda, daha önce Horizon2020 gerçekleştirmiş olan İspanyol bir kuruluş ile olası ortaklık görüşmeleri başlatıldı. Horizion2020 çerçevesinde sosyal sorumluluk sahibi projelerin etkinleştirilmesi konusunda görüş birliğine varılarak, mevcut Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını Uluslararası platforma daha yoğun bir şekilde taşımayı hedefleyen ADAPTTO’nun vizyonunu olası ortaklar ile paylaşıldı. İspanya ile kurulan ortaklığa Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan’dan kuruluşların katılımı için görüşmeler devam ettirilerek, görüşmeler çerçevesinde ADAPTTO proje geliştirme konusundaki vizyonunu uluslararası platforma taşıyarak olası paydaşlar ile ilişkilerini güçlendirilmesi sağlandı.

16.03.2016 – MA
661 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.