Sakarya Teknokent Kompleksinin Temeli Atıldı

Sakarya Teknokent Kompleksinin Temeli Atıldı
08.06.2011
1.461
A+
A-

Sakarya Üniversitesi bünyesindeki Sakarya Teknokent Kompleksi’nin temeli törenle atıldı. 18 ayda bitirilmesi planlanan Teknokent’te katma değeri yüksek ileri teknoloji ürünleri tasarlanacak.

 

2009 yılında Türkiye’nin 31. Teknokenti olarak faaliyete geçen Sakarya Teknokent A.Ş.’nin idari bina, kuluçka merkez binası, sergi ek binası, sığınak ve giriş nizamiye binasından oluşacak kompleksinin temeli Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampusu’nda düzenlenen törenle atıldı.

 

Törende konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas üniversitelerin günümüzde toplumun ve sanayinin sorunlarına çözüm üreten yerler olması gerektiğini belirterek “Üniversitemizde bu konuda, bu dönemde bütün bu konuda engelleri aşma konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Teknopark bu araçlardan en önemlilerinden bir tanesidir. Bunun yanında üniversitemizde yapacağımız merkezi laboratuar ve diğer laboratuarları sanayiye açma projemiz bu yürümektedir.” dedi.

 

Gelecek yıldan itibaren Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin bir dönemini tamamen sanayide geçirmelerine yönelik çalışmalarının olduğunu söyleyen Elmas “Bu yıllardır konuşulan ama yapılmayan bir projedir. YÖK ile de görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki yıldan itibaren tüm MYO öğrencilerimizi fabrikaya, sanayiye, topluma açmış olacağız.” dedi.

 

Proje yapma ve girişimciliğin önemine değinen Elmas “Proje yapma ve girişimcilik çok önemli bir kültür ve çağımızın yeni bir olgusudur. Bu konuda bilinç oluşturma amacıyla tüm üniversitemize, A’sından Z’sine tüm bölümlerimize proje ve girişimcilik dersi koyuyoruz bu yarıyıldan itibaren. Çünkü bir şeyin kültürü oluşturulmadan bu konuda adım atmak da çok kolay olmuyor. “ dedi.

 

Üniversite olarak, sanayinin ve toplumun sorunlarının çözümüne yönelik olarak yapılan projelere destek verdiklerinin altını çizen Rektör Elmas “Üniversitenin, sanayinin ve toplumun sorunlarının çözümüne yönelik olarak yaptığı lisans projeleri, yüksek lisans projeleri, doktora projeleri, bilimsel araştırma projeleri konusunda özel destek veriyoruz.Yani bu konuda üniversite olarak atılması gereken tüm adımları atıyoruz, bu engelleri de zamanla kaldırmaya da kararlıyız. “ dedi.

 

Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik AR-GE ve teknoloji yatırımları hakkında bilgiler verdi. Çelik şöyle konuştu: “Makine imalatta, bilgi ve iletişim teknolojilerinde talep gören diğer ürünlerde, savunma sanayinde, uzay sanayinde, enerjide, sağlıkta ve gıdada yine kapasitemizi arttırma yönüyle bu alanların burada ifade ettiğimiz teknoloji geliştirme bölgelerinin ciddi katkıları olacağı aşikârdır. Şunu son olarak söylemek istiyorum: Buralarda yapılan her iş, bakınız bir anlık bir sağlıklı düşünce, belki bir ülkenin bir yıllık katma değerine eşdeğer olacaktır. Çünkü artık dünya bilgi satıyor, teknoloji satıyor, emeğinizle ne kadar uğraşırsanız uğraşın emek artık birçok gelişmiş ülkenin başka ülkeye transfer ettiği bir şeydir. Emeği orada yapıyor ama teknoloji kendisinde. Dolayısıyla bu merkezi -sözlerimin başında da söyledim- çok önemsiyorum. Rektörümüzü, üniversitemizi burada çalışanları, burada iş tutup araştırma geliştirme faaliyetinde bulunanları tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum, hem Sakarya’ya hem Türkiye’ye hatta dünyadaki gelişmelere öncülük edeceklerini ümit ediyor, inanıyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Sakarya Teknokenti’nin Sakarya’ya önemli katkılar sağlayacağını belirterek “İnşallah burada, bu alanda Teknokentimiz, ülkemize, ilimize önemli katkılar sağlayacak. Yine üniversite ile özel sektörü, toplumu birleştiren, kaynaştıran ortak çalışmalar yapmamıza imkan sağlayan da bir zemin oluşturmuş olacak. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Şaban Dişli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas butona basarak temel atma törenini gerçekleşti.

 

Sakarya Teknokent Kompleksi

 

Kısa adı Sakarya Teknokent A.Ş. olan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici Anomim Şirketi, 2009 yılında Türkiye’nin 31. Teknokenti olarak faaliyete başladı.

 

Temeli atılan Teknokent Kompleksi, idari bina, kuluçka merkez binası, sergi ek binası, sığınak ve giriş nizamiye binası olmak üzere 5 bölümden oluşacak. 3300 metrekare toplam kapalı alana sahip olacak idari binada 41 adet ofis odası, 4 adet toplantı odası ve 145 kişilik bir konferans salonu bulunacak. 2700 metrekare kapalı alana sahip olacak Kuluçka Merkez Binası’nda ise 37 adet ofis odası ve 3 adet toplantı odası olacak. Komplekste ayrıca 340 metrekare alana sahip olacak Sergi Ek Binası ve 310 metrekare alana sahip bir sığınak olacak. Toplam proje bedeli 6 milyon 667 bin TL olacak kompleksin 18 ayda tamamlanması planlanıyor.

1.461 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.