Sakarya Teknokent Almanya’da

Sakarya Teknokent bilişim alanında Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan 13 firmasıyla 20 kişilik bir grup olarak CeBIT’e katıldı.

Sakarya Teknokent Almanya’da
03.04.2017
772
A+
A-

Sakarya Teknokent bilişim alanında Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan 13 firmasıyla 20 kişilik bir grup olarak CeBIT’e katıldı.

Her yıl değişik konseptler ile düzenlenen dünyanın en geniş katılımlı uluslararası bilişim fuarı CeBIT, bu yıl Almanya’nın Hannover şehrinde gerçekleşti. 5 gün süren fuarı yaklaşık 50.000 katılımcı ziyaret etti. Sakarya Teknokent bilişim alanında Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan 13 firmasıyla 20 kişilik bir grup olarak CeBIT’e katılım gösterdi.

İthal ikame sağlasa bile, sadece ulusal pazarı hedefleyen geleneksel üretim ve pazarlama anlayışının günümüzde artık sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Sakarya Teknokent yönetim kurulu başkanı ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, gerek Sakarya Üniversitesi’nde gerekse Sakarya Teknokent’te üretilen orta ve yüksek teknolojileri dünyaya satmak için var güçleriyle çalıştıklarını, bunun da ilk meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

2017 yılını Sakarya Teknokent’i uluslararasılaştırma yılı olarak gördüklerini belirten Rektör Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 10 yılda ülkemizde Ar-Ge’ye ayrılan kaynaklar yüzde 100 artarak gayri-safi-milli-hasılanın yüzde 1’ine çıkmıştır. Bunun önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 3’e çıkması hedeflenmektedir. Pek çok yönden olduğu gibi Ar-Ge destekleri ve muafiyetleri bakımından da ülkemiz bir cennet. Uluslararası işbirliklerimizi geliştirmek üzere yabancı menşeli Ar-Ge firmalarına teknokentimizin imkânlarını açacağız. Bu durum yerli girişimcilerimiz ile yabancı girişimciler arasında işbirliğinin yanı sıra önemli seviyede sinerji oluşturacaktır. Ayrıca çok sayıda yabancı öğrencinin okuduğu üniversitemizdeki yabancı menşeli öğrencileri yerli firmalarımızın uluslararası pazarlama elemanı olarak değerlendireceğiz, bu hususta iş modeli çalışmamız devam ediyor.”

CeBIT Bilişim Firmalarımıza Değer Kattı

Uluslararası CeBIT bilişim fuarına Sakarya Teknokent’ten, Teknera Bilişim, C1SOFT Bilişim, Reklomotv, Caz Bilişim, Lostar Yazılım, TRA Bilişim, Verikar Yazılım, Mert Yalçıner Bilişim, Volvoks Yazılım, Okzosoft, HighProg, NRS Güvenlik ve Binoplus firmalarının katıldığını belirten Genel Müdür Prof. Dr. Tahsin Engin şunları söyledi: “Bu yıl ilk defa dünyanın en büyük bilişim fuarı olan CeBIT’te Sakarya Teknokent olarak stand açtık, standımızda 13 Ar-Ge firmamız yazılım ve ürünlerini sergiledi. 20 kişilik kafilemiz ayrıca fuarı baştan sonra dolaşarak benzer alanlarda çalışan ve işbirliği potansiyeli barındıran yabancı firmalarla ikili görüşmeler yaptılar. En önemlisi bu fuarda dünyadaki son trendleri gördüler ve çok ciddi özgüven kazandılar. Birçok firmamız önemli işbirliği fırsatlarının kapısını aralamış bulunuyor.

03.04.2017 – YC
772 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.