Sakarya Sanayisinden Mühendislik Fakültesine Önemli Ziyaret

Sakarya Sanayisinden Mühendislik Fakültesine Önemli Ziyaret
20.10.2017
1.435
A+
A-

Sakarya Sanayisinin temsilcilerinden Bahattin Kılıç başkanlığındaki heyet, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni ziyaret etti.

Sakarya’dan 10 firma temsilcisinin katıldığı ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıda sanayide karşılaşılan problemler ve çözümler tartışıldı. İlk olarak mevcut durum tespitinin yapıldığı toplantıda, geliştirilebilecek organizasyonel çözüm önerileri getirildi. Toplantıda UMDE programı kapsamında öğrencilerin son sınıfta bir dönem sürekli olarak sanayide bulunmasının artık zorunlu hale getirildiği, UMDE programı çerçevesinde her yıl daha çok öğrencinin firmalarda deneyim kazandığı ifade edildi.

Firmalar arası bağlantı

Sanayicilerin bu tür toplantıların daha fazla yaygınlaştırılması talebini ilettiği toplantıda, ayrıca firmalar arasında bir network kurulmasının yolları da irdelendi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Torkul, firmalara dair bir mevcut durum analizinin yapılmasının gerektiğini söyledi. Firmaların farklı ortamlardaki yetenek ve deneyimlerinin bir portalda toplanması ile daha büyük işlerin alınabileceği ve küçük ölçekli firmalara dağıtılarak firmaların mali sıkıntılarının da giderilebileceğini söyleyen Torkul, bu konuda küçük ölçekli ve büyük ölçekli firmalardan destek beklediklerini söyledi.

Ayda bir kere tekrarlanması planlanan toplantıların üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkılar sağlayacağı, son sınıf mühendislik öğrencilerinin sanayi tecrübesi ve aynı zamanda küçük ve orta ölçekli sanayi firmalarına ise büyük projelerde yer alma imkânlarını ortaya çıkaracağı bekleniyor.

20-10-2017 / ST


1.435 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.