Sakarya MYO’dan Uygulamalı Eğitim Önerisi

Sakarya MYO’dan Uygulamalı Eğitim Önerisi
07.05.2018
815
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu (MYO), İstanbul’da gerçekleşen “Perakende Sektörünün Liderleri Sektörün Geleceği ile Buluşuyor” konulu seminer dizisinde uygulamalı eğitimin önemine vurgu yaptı.

MÜSİAD ve MEB işbirliği ile “Tematik Lise” olarak kurulan İstanbul Bağlarbaşı Pazarlama ve Perakende Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, perakende sektörünün sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu seminerde Sakarya MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Gümüş, Öğretim Görevlileri Aykut Yılmaz ve Ömer Sezai Aykaç sunum yaptı.

Seminer öncesinde Sakarya MYO akademisyenleri İstanbul Bağlarbaşı Pazarlama ve Perakende Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Çetin Yıldız ve müdür yardımcısı Özge Kandiş’le müfredat iyileştirmesi konusunda değerlendirmelerde bulundular ve öğrencilerin uygulama ve teorik eğitim görmesinin sektöre nitelikli eleman kazandırmada önemli bir katkı sağlayacağını ifade ettiler.

Sakarya MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Gümüş, Sakarya MYO bünyesinde 2017 yılında Toptan ve Perakende Satış bölümünün açıldığını hatırlatarak “Marmara bölgesi başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında ihtiyaç duyulan bu alana büyük önem veriyoruz. Okulumuzun bir dönem tam zamanlı iş yeri uygulama modeliyle sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları sektörle birlikte yetiştirme fırsatı bulduk” dedi.

Gümüş’ün ardından sunum yapan Öğr. Gör. Ömer Sezai Aykaç, SAÜ Sakarya MYO’da yeni açılan “Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi” bölümünü tanıttı.

Daha sonra Öğr. Gör. Aykut Yılmaz da Sakarya MYO’da uygulanan 3+1 eğitim modeli hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

07.05.2018 – YC


815 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.