Sakarya İletişim Fakültesi’ne Kavuşuyor

Sakarya  İletişim Fakültesi’ne Kavuşuyor
22.12.2011
793
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Senatosu, İletişim Fakültesi kurulması teklifini kabul etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Metin Işık, İletişim Fakültesi’nin kurulabilmesi için gerekli olan Senato kararının alındığını, söz konusu kararın YÖK’e gönderileceğini, YÖK’ün onay vermesinin ve gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından 2012-2013 Eğitim-Öğretim Döneminde öğrenci almayı planladıklarını söyledi.

İletişim Fakültesi’nin kurulmasının Sakarya İli ve Sakarya Üniversitesi için vazgeçilmez olduğunun altını çizen Prof. Dr. Metin Işık “Türkiye’nin önde gelen tüm üniversitelerinde İletişim Fakültesi bulunmaktadır. Hatta yeni gelişmekte olan üniversitelerde de gelişime katkı sağlama açısından öncelikli olarak İletişim Fakülteleri açılmaktadır. Köklü bir geçmişe, sağlam bir altyapı ve teknik imkanlara sahip olan Üniversitemiz bünyesinde İletişim Fakültesinin olmayışı önemli bir eksiklik olarak göze çarpmaktadır” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin her bakımdan iletişim fakültesinin ihtiyaçlarını destekleyecek ve karşılayacak nitelikte olduğunu dile getiren Işık “ISO-2002 Kalite Belgesi ile EFQM Mükemmellik Yetkinlik Seviyesi Kalite Belgesi’ne sahip ilk ve tek devlet üniversitesi olan Sakarya Üniversitesi’nin teknik altyapısının iletişim fakültesinin ihtiyaçlarını destekleyecek ve karşılayacak nitelikte olmasının yanında; İstanbul ve civarındaki iletişim fakülteleri kadar üniversitemiz bünyesindeki İİBF, Fen Edebiyat Fakültesi gibi köklü fakültelerden de destek alabilecek ve disiplinler arası niteliğini sürdürüp gelişebilecektir.”  şeklinde konuştu.

Marmara Bölgesinde sadece İstanbul ve Kocaeli’de iletişim fakültesi bulunduğunu hatırlatan Işık “Bugün ülkemizin en kalabalık bölgesi olan Marmara Bölgesi’nde sadece İstanbul ve Kocaeli’de iletişim fakültesi bulunmaktadır.  Bu bölgede yaşayan gençler, kontenjanlar nedeniyle başka bölgeleri tercih etme durumunda kaldıklarından Sakarya gibi gelişmiş bir ilde iletişim fakültesi bulunmayışını önemli bir eksiklik olarak hissetmekte ve bu eksikliğin giderilmesini talep etmektedirler.” dedi.

Kurulacak iletişim fakültesinin yerel medyanın gelişimine de önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Işık “Küresel arenada yerel medya endüstrisi hızla büyüyen bir sektördür. İletişim fakültesi, kentsel ekonominin diğer stratejik sektörleriyle gelişen bir alan olan yerel medyanın gelişimini destekleyecektir. Fakülte öğretim elemanlarının bilgilerini yerel medya ile paylaşması buralardaki kaliteyi daha da yükseltecektir. “ diye konuştu.

22/12/2011 – Haber Merkezi

Prof. Dr. Metin Işık

 
793 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.