Sakarya Hafıza Merkezi Tanıtıldı

Sakarya Hafıza Merkezi Tanıtıldı
14.01.2012
753
A+
A-

Sakarya Hafıza Merkezi (SAHAM) kamuoyuna tanıtıldı.

Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) tarafından yürütülen, kısa adı SAHAM olan Sakarya Hafıza Merkezi 13 Ocak Cuma günü Ormanpark’ta verilen yemekte kamuoyuna tanıtıldı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) doğrudan faaliyet desteği kapsamında proje yürütücüsü SESAM tarafından gerçekleştirilen projenin tanıtım yemeğine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, üniversite ile kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda davetli katıldı.

Proje hakkında bir konuşma yapan SESAM Müdürü Doç. Dr. Hamza Al, Sakarya ile ilgili yayınlanmış tüm eserleri dijital ortama aktarıp, kullanıcıların hizmetine sunmak istediklerini söyledi. Temel hedeflerinin Sakarya ile ilgili tüm verileri ve çalışmaları ulaşılabilir kılarak Sakarya’nın farkındalığını artırmak olduğunu söyleyen Al, şöyle konuştu : “Sakarya Hafıza Merkezi projesi SESAM tarafından kurulmuş olan bir dijital arşivleme sistemidir. Sakarya ile ilgili tüm arşiv ve dokümantasyonları dijital bir ortamda sunmayı amaçlamaktadır. Amacımız Sakarya ile ilgili farkındalığı arttırabilmektir.”

SAHAM projesinin sürekliliğini sağlamak için Kamu Kurumları ve  sivil toplum kuruluşlarının desteklerin şart olduğunu vurgulayan  Al, “Projenin devamı tüm kamu kuruluşları, SESOB ve SATSO gibi meslek kuruluşları, STK’lar, ve basının destek vermesine bağlıdır. Bu vesile ile Sayın Valimiz Mustafa Büyük’e, projemize maddi kaynak sağlayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan’a, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a ve projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Proje yürütücüsü SESAM olurken, proje ortağının ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi olduğunu aktaran Al, Sakarya ile ilgili verilere ulaşmak isteyen kullanıcıların internet üzerinden www.saham.sakarya.edu.tr adresinden bu bilgilere ulaşabileceklerini ifade etti.

Sitede şu anda Genel Bilgiler, Kültür ve Turizm, Ulaşım, Sağlık, Eğitim ile Ekonomi ve Finans konularından arşiv bilgileri kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda. Organize sanayi bölgelerindeki sanayi kuruluşlarının sayısından, devlet hastanelerindeki personel özelliklerine kadar bir çok verinin yer aldığı sitede zaman içerisinde bu bilgilerin yenileneceği ve yeni bilgilerin de ekleneceği kaydedildi.

13/01/2012 – AB
753 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.