Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nden SAÜ’ye Ziyaret

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nden SAÜ’ye Ziyaret
09.12.2014
618
A+
A-

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve Yönetim Kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Elmas’a yeni döneminde başarı dileyen Sezai Matur, “Rektörümüz Muzaffer Elmas’a yeni dönemin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Rektörlüğü’nün yeni döneminde de akademik çalışmalara daha fazla önem vereceklerinin altını çizen Rektör Elmas, “Yeni dönemde, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla, üniversitemizi daha da ileriye götürmek için çalışacağız. Önümüzdeki dört yılda eğitimde akreditasyon, nitelikli bilimsel yayın ve uluslararasılaşma konularında ve özellikle dış kaynaklı projelere odaklanarak Sakarya Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin birçok ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyuma ev sahipliği yaptığını dile getiren Rektör Elmas, “Geçtiğimiz günler de Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Konferansı’na (ICQH)üniversitemiz ev sahipliği yaptı. Buraya davet ettiğimiz akademisyenleri biz seçiyoruz, seçici davranıyoruz. Konusunda uzman akademisyenleri davet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kalite ve bilişim hizmetleri konusunda Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’de ki birçok üniversitenin önünde olduğunu söyleyen Rektör Elmas, “SABİS sistemi sayesinde üniversitemizde değişen rakamları günlük olarak takip ediyoruz. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet üniversitemizde yaptığı konuşmada kalite ve bilişim konularında Sakarya Üniversitesi’ni örnek almalıyız demişti” diye konuştu.

Öğrencilere yönelik projeler hakkında bilgi veren Rektör Elmas, “Şu an gündemimizde öğrencilerimiz için ilk olarak üniversitenin çevresini güzelleştirmek var. Bir diğer projemiz ise ulaşım konusunda ki sıkıntıları çözmek” dedi.  Sakarya Üniversitesi’nin fiziki imkanlar konusunda hiçbir eksiğinin olmadığını belirten Rektör Elmas, “Dünya’da birçok üniversiteye gidiyoruz buralarda geziyoruz, bizim Sakarya Üniversitesi olarak fiziki olarak hiçbir eksikliğimiz yok. Üniversitemizde 24 saat açık kütüphanemiz var, camimizi de 24 saat öğrencilerimize açtık. Fakültelerimizde çalışma salonları açtık, öğrencilerimiz buralarda istedikleri zaman ders çalışıyor” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve Prof. Dr. Musa Eken, İletişim Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman ile  Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur  ve Yönetim Kurulu üyeleri öğlen yemeğinin ardından Sakarya Üniversitesi Camii ve Teknokent binası ziyaret edilerek bilgi verildi.

09.11.2014 – MA
618 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.