Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Protokol

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Protokol
03.08.2012
618
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında Meslek Yüksekokullarına yönelik başlatılan 3+1 Projesi ile ilgili protokol imzalandı.

SAÜ’de öğrenim gören Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hayata bir adım önde başlamasına katkıda bulunmak amacıyla Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında 3+1 Projesi ile ilgili protokol imzalandı.

Bu proje ile birlikte, Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören meslek yüksekokulu öğrencileri 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersler görürken, 1 dönemini de kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışarak geçirecek. Böylece öğrenciler üniversite okurken iş hayatıyla tanışma fırsatı bulacak ve hayata bir adım önde başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan bu protokol ile birlikte, Sakarya Üniversitesi öğrencileri Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarında 1 yarıyıllık dönemde çalışma imkanı bulacak.

Toçoğlu ‘Projeyi Destekliyoruz’

İmza töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ’nün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik geliştirdiği 3+1 Projesini sonuna kadar desteklediklerini belirtti. Nitelikli eleman yetiştirme konusunda bu projenin büyük katkılar sağlayacağını belirten Zeki Toçoğlu “Genel olarak ülkemizde özel olarak Sakarya’da pek çok kuruluş nitelikli eleman bulmakta sıkıntı çekerken, binlerce üniversite mezunu işsiz kalmaktadır. Bu proje ile sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü yetiştirilecektir. Bu nedenle Sakarya Üniversitesi’ni böylesine önemli bir projeyi başlattığı için kutluyorum” dedi.

Türkiye’ye Örnek Olacak

SAÜ’nün bu eğitim modeli ile nitelikli bireyler yetiştirmede Türkiye’ye örnek olacağını ifade eden Toçoğlu “Üniversitemiz bu projesi ile Türkiye’de nitelikli eleman yetiştirme konusunda örnek olacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak geniş bir yelpazede büyük projelere imza atıyoruz. Mesleki eğitim almış nitelikli personelin kurumumuza katkısı yanında, öğrencilerin kurumumuzda geleceği hazırlanması, tecrübe kazanması bizi memnun edecektir.” dedi.

Nitelikli Elemanlar Yetişecek

Üniversite olarak üniversite-sanayi işbirliğine çok önem verdiklerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Yaşadığımız çağda artık üniversiteler artık kendi içine kapanık, toplumdan kopuk eğitim vermesi, bilim üretmesi mümkün görünmemektedir. Üniversite olarak Sakarya’nın sorunlarına uzak kalmıyoruz. Bu proje Sakarya’daki sanayinin nitelikli insan ihtiyacını karşılayacak bir proje olmanın yanı sıra tüm Türkiye’de model olacak bir projedir.” diye konuştu.

Üniversite olarak alanında yetkin, bağımsız, sorumluluk alabilen mezunlar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Elmas “Sakarya Üniversitesi öğrencileri değişime açık, kritik ve yaratıcı düşünebilen, takım çalışması ve problem çözme yeteneğine sahip, alanında yetkin, evrensel nitelikte bireyler olarak mezun olmaktadır. Bu nedenle Sakarya Üniversitesi mezunları iş yaşamına bir adım önde başlamakta,  iş bulmakta zorlanmamaktadırlar. İstatistikler bize göstermektedir ki Sakarya Üniversitesi mezunları iş dünyasında tercih edilen elemanlar olarak bir adım öne çıkmaktadırlar. Sakarya Üniversitesi Türkiye’de ilk olarak nitelikli ara eleman yetiştirmeye yönelik geliştirdiği bu projeyle meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerine daha okurken iş yaşamına atılma fırsatı sunuyor.” diye konuştu.

Öğrencilere Destek

Proje Koordinatörü Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise 3+1 Projesinin Türkiye’ye örnek bir model olduğunu belirterek “Sayın Rektörümüzün himayesi ve desteğiyle Türkiye’de ilk defa olarak başlattığımız bu proje Sakarya’da tüm kesimler tarafından çok bir destek aldı. Üniversite-sanayi işbirliğinin çok güzel bir örneği olan projemize Sakarya sahip çıktı. Bugün burada Büyükşehir Belediye Başkanımızın yakın ilgisine ve desteğine teşekkür ediyorum. Bu proje mesleki eğitime büyük katkı sağlayacak, Türkiye’de model olacaktır.” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi tarafından Türkiye’de ilk kez başlatılan 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli,  Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin daha mezun olmadan istihdamını amaçlıyor. Temel amacı nitelikli insan gücü yetiştirmek olan modelde, öğrenciler eğitimlerinin 3 dönemini okulda ders olarak görürken,  1 dönemini işletmelerde uygulamalı olarak gerçekleştirecek.  Böylece, meslek yüksekokulu öğrencileri, eğitimleri süresince kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, “Mesleki Uygulamalar” dersi adı altında kamu/özel kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitimle pekiştirme imkânına kavuşacak. Eğitim Öğretim dönemi içinde yapılacak olan mesleki uygulama eğitimi; 16 hafta ve tam zamanlı olarak yapılacak. İşletmelerde Mesleki eğitimine devam eden öğrencilerin sigortaları SGK hükümlerine göre Sakarya Üniversitesi tarafından ödenecek.

03/08/2012 – Haber Merkezi
618 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.