SAİTEM İbreleri Sıfırladı

SAİTEM İbreleri Sıfırladı
28.10.2014
908
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu’nun (SAİTEM) çalışmalarını yaptığı laboratuvarda 27 Ekim akşamı bir yangın meydana geldi.

SAİTEM ekibinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak kortej geçişi için hazırlık yaptıkları sırada araç bataryalarının alev alması sonucu çıkan yangında laboratuvarda büyük hasar oluştu. Olay sırasında laboratuvarda SAİTEM ekibinden beş öğrencinin bulunduğu öğrenildi. Olay anında laboratuvar da bulunan Makine Mühendisliği öğrencisi Meri Peltek, “Bataryaları şarja taktığım sırada bütün göstergeler normaldi, bir sorun görünmüyordu. Bataryada duman gördüm ve hemen güç kaynağını bataryalardan ayırdım fakat bataryalar alev aldı. Kısa zamanda yangın büyüdü. Yaptığımız müdahalelere rağmen yangını durduramadık” dedi. Yangın sırasında üç araçtan sadece bir tanesini kurtardıklarını belirten Peltek, “İçeride çok yoğun duman olmasına rağmen Evrim 3 adlı aracımızı laboratuvardan dışarı çıkarmayı başarabildik.  Kurtardığımız bu aracımızı hazırlayarak 29 Ekim kutlamalarına katılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Laboratuvarda çıkan yangını değerlendirmek üzere bir komisyon kurduklarını belirten Rektör Elmas, bugün oluşturdukları komisyon üyeleriyle Senato Odası’nda bir durum tespit ve değerlendirme toplantısı yapıldığını ifade etti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda laboratuvardaki tüm malzemelerin yandığı ve hasarın yaklaşık 300 bin TL olduğu öğrenildi. Yapılacak bağışlarla laboratuvarda oluşan maddi zararının kısa sürede karşılanabileceğini belirten Rektör Elmas, topluluğun yeni laboratuvarlarına iki ay içinde geçebileceğini de sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam ve Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’in telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ve bu süreci daha kolay atlatabilmemiz için gerekli desteği vereceklerini belirttiklerini ifade etti.

28/10/2014


908 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.