SAGUAR’a Yeni Sponsor

SAGUAR’a Yeni Sponsor
23.10.2012
1.150
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güneş arabası SAGUAR 2’ye SASKİ sponsor oldu.

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu tarafından tasarlanan ve üretilen güneş arabası SAGUAR 2’ye, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) sponsor oldu.

Yenilenebilir enerji alanındaki çalışmaların desteklenmesi gerektiğini kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Son derece stratejik öneme sahip enerji konusunda yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik araştırmalar tüm kurumlar tarafından desteklenmelidir” dedi. Rektör Yardımcısı Musa Eken ise, SASKİ’ye SAGUAR’a destek oldukları için teşekkür etti.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Musa Eken ve Genel Sekreter Metin Küçük ile birlikte SASKİ Genel Müdürlüğü önüne getirilen SAGUAR 2’ burada sergilendi. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e SAGUAR’a sponsor olduğu için teşekkür eden Musa Eken, “SASKİ’nin enerjiye verdiği önemi iyi biliyoruz. SASKİ Genel Müdürlüğü, özellikle yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalara büyük bir önem veriyor. Bundan ötürü kendilerini tebrik ediyorum. Bir taraftan Hidroelektrik Santrali inşa ediyorsunuz diğer taraftan da güneş enerjisiyle çalışan SAGUAR’a destek veriyorsunuz. Bugün de vermiş olduğunuz desteklerden ötürü teşekkür etmek istedik” dedi.

Yenilenebilir enerjiler desteklenmeli

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise, “Öncelikle projenin bu noktalara gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sakarya Üniversitemizin bir mensubu olarak bu tür çalışmalara destek olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. İçinde yaşadığımız bu çağda enerji son derece stratejik bir öneme sahip. Gerek otomotiv sektöründe gerek diğer alanlarda yenilenebilir enerji çok ciddi bir alternatif olduğunu biliyoruz. Biz de SASKİ olarak bu çalışmalara dikkatleri çekmek ve bu çalışmaları teşvik etmek amacıyla mütevazi bir katkıda bulunduk. İnşallah bu çalışmalar ülkemizde daha çok gelişir. Bu tür çalışmalara ülke olarak destek olmak durumundayız. Sadece SASKİ değil tüm kurumları bu yöndeki çalışmalara destek olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

140 kilometre hıza ulaşıyor

Tamamı öğrenciler tarafından tasarlanmakta ve üretilmekte olan SAGUAR, saatte 140 kilometre hıza ulaşabiliyor. Şu anda Türkiye’nin en hızlı güneş arabası olan SAGUAR’ın Türkiye birinciliği ve Dünya dokuzunculuğu bulunuyor. 450 bin TL’lik bütçeyle en yüksek öğrenci bütçesine sahip projenin tamamı öğrenciler tarafından yürütülüyor. SAGUAR’ın AR-GE çalışmaları ise devam ediyor.

23/10/2012 – YC
1.150 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.