SAGUAR Şampiyon!

SAGUAR 2, Güneş Enerjili Araçlar Yarışmasında birinci oldu.

Sakarya Üniversitesi Güneş Arabası (SAGUAR) TÜBİTAK tarafından organize edilen Alternatif Enerjili Araç Yarışları Güneş Enerjili Araçlar kategorisinde birinci oldu.

Güneş ve hidrojen enerjili araçlar olmak üzere 2 farklı kategoride düzenlenen 2013 Alternatif Enerjili Araç Yarışları Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde yapıldı. Yarışların güneş enerjili araçlar kategorisinde Sakarya Üniversitesi Güneş Arabası (SAGUAR) birinci oldu.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin fikirlerinin üretime geçirilebilmesi amacıyla 2005 yılından bu yana Alternatif Enerjili Araç Yarışları düzenliyor. Güneş ve hidrojen gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçların piste çıktığı yarışlara 40 üniversiteden 62 araç başvurdu. Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları’na 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışları’na 22 takım ve 23 araç katıldı.

20 tur sonunda Sakarya Üniversitesi (SAGUAR 2) birinci, İstanbul Üniversitesi (SOCRAT 13) ikinci ve Dokuz Eylül Üniversitesi (SMYRNA) üçüncü oldu.

Ödül töreninde dereceye giren yarışmacılara ödüllerini TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Demir, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ile diğer protokol üyeleri verdi. Her iki kategorinin birincilerine 15 Bin TL, ikincilere 10 Bin TL, üçüncülere de 5 Bin TL para ödülü ve madalya verildi.

Kurul Özel Ödülü ise Formula G kategorisinde organizasyon sürecindeki centilmen davranışlarından dolayı Niğde Üniversitesi CAR-TAL Team Takımı’na, Hidromobil kategorisinde de diğer takımlara yaptıkları yardımlardan ötürü Sakarya Üniversitesi Enerji Teknolojileri Topluluğu’na verildi.


589 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.