Sağlıklı Bir Yaşlılık Sağlıklı Bir Yaşamla Mümkündür

Sağlıklı Bir Yaşlılık Sağlıklı Bir Yaşamla Mümkündür
20.10.2016
685
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından “Aktif Yaşlanma” isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Aktif Yaşlanma” isimli konferansa, SAÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Doç. Dr. Esra Yazıcı konuşmacı olarak katıldı. Yaşlılık ve sağlıklı yaşlanma ile ilgili Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerine sunum yapan Doç. Dr. Esra Yazıcı, “Sağlıklı bir yaşlılık, sağlıklı bir yaşam ile mümkündür” dedi.

Sağlıklı yaşlanmak

Yaşlılığın birdenbire başlayan bir süreç olmadığını, insanın doğduğu andan itibaren yaşlanma sürecinde olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yazıcı, “Sağlıklı yaşlanma derken biz sağlıklı yaşamaktan bahsediyoruz. Sağlıklı yaşlanmaktan söz edebilmek için önce sağlıklı yaşamak lazım. Fiziksel egzersiz ve sosyal destek her yaşta gerekli” diye konuştu.

Yaşlılara saygı konusuna da değinen Doç. Dr. Yazıcı, “Dünün çocukları, bugünün ihtiyarlarıdır. Çocuklarımız ve bizler yarının ihtiyarlarıyız. Tüm zamanların ihtiyarlarına hürmet göstermek gerekiyor. Yaşlanmak, yaşamın en doğal belirtisidir. Yaşlanma sürecinde üretkenlik önemlidir. Çalışabildiğiniz kadar çalışın, üretebildiğiniz kadar üretin. Vücudunuzu ve beyninizi kullanabildiğiniz sürece kullanın” şeklinde konuştu.

19.10.2016- ŞB


685 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.