Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi

Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi
24.02.2014
625
A+
A-

Bahar Dönemi’nin başlaması ile birlikte Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerine “Teorik ve Uygulama Oryantasyon Eğitimi” verildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından öğrencilerine “Teorik ve Uygulama Oryantasyon Eğitimi” verildi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen eğitimde, hasta ve çalışan güvenliği, ilaç güvenliği, hastane yönetimi ve çalışma sistemi, enfeksiyondan korunma yöntemleri, klinikte öğrencilerden beklentiler konuları ele alındı.

Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Işık Atasoy ‘Hasta ve Çalışan Güvenliği’ ve ‘İlaç Güvenliği’ konularında öğrencileri bilgilendirdi. Öğr. Gör.  Atasoy, hasta bakım ve tedavisini sağlayan tüm sağlık personelinin gereken sağlık kontrollerinden geçmesini ve riskli alanlarda çalışan personellerin mutlaka aşılanması gerektiğini belirtti. Öğr. Gör. Atasoy konuşmasının devamında, son zamanlar da sağlık personellerine karşı gösterilen şiddete dikkat çekti ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını takip etmek üzere ‘Bakanlık Beyaz Kod Birimi’nin kurulduğunu ve 24 saat hizmet verdiğini dile getirdi. Hasta Güveliği ve İlaç Güvenliği konularında sunumunu gerçekleştiren Öğr. Gör.  Atasoy öğrencileri yaşanan örnek olaylarla, karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözümleri hakkında bilgilendirdi.

Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Funda Akduran, ‘Klinikte Öğrencilerden Beklentiler’ konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Akduran, bahar yarıyılı ile birlikte öğrencilerin sağlık kuruluşlarında uygulamalı eğitime başlayacaklarını ve bulundukları kurumda öğrencilerin dikkat etmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulundu ve eğitim alacakları kurumlar da Sakarya Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini vurguladı.

SEAH Hastanesi Eğitim Hemşiresi Özlem Doğu , ‘Hastane Yönetimi ve Çalışma Sistemi’ , SEAH Enfeksiyon Hemşiresi Elif Pertev Hatemoğlu da ‘Enfeksiyondan Korunma Yönetmelerini’ konusu hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Program soru-cevap kısmı ile sona erdi.

24/02/2014 – MA


625 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.