Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi

03.02.2017

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine “Teorik ve Uygulama Oryantasyon Eğitimi” verildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’de düzenlenen eğiteme Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, öğretim üyeleri, hemşirelik ve ebelik bölümü öğrencileri katıldı. Eğitimde, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personelin tanıtımı, Hemşirelik ve Ebelik Bölüm tanıtımı, sağlık sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, Erasmus- Farabi – Mevlana öğrenim hareketliliği, el hijyeni, kesici delici alet yaralanmaları, izolasyon yöntemleri, tıbbi atıkların insan sağlığı açısından önemi ve kişisel koruyucu ekipman kullanımı, hasta güvenliği, Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans yönetmeliği uygulama esasları ve önceki öğrenmelerin tanınması konuları öğrencilere aktarıldı.

Açılışta konuşan Dekan Prof. Dr. Altınkaynak, fakülte ve akreditasyon sürece hakkında öğrencilere bilgi verdi. Geleceğin donanımlı sağlık personellerini yetiştirmek için akreditasyon süreçlerini önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Altınkaynak, bahar yarıyılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Eğitim akademik ve idari personellerin sunumlarıyla devam etti.

03.02.2017 – MA