Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Tıp ve Mühendislik Konuşuldu

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Tıp ve Mühendislik Konuşuldu
26.10.2016
554
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından “Sağlık Bilimleri Enstitüsü Aylık Seminerleri” düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nce aylık olarak düzenlenen seminerler kapsamında bu ay “Disiplinlerarası Çalışmalarda Tıp ve Mühendisliğin Rolü” konuşuldu. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen seminere Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde mühendisliğin tıp bilimindeki yerinin önemine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Yıldız, “Örnek olarak protez bir elin yapımında sadece tıp alanı değil mühendislik alanı da yer almaktadır” dedi. Sunumunda ‘biyomedikal mühendislik’ alanından söz eden Yıldız, biyomedikal mühendisliğin, bazı kayıp fonksiyonların yapay organlarla desteklenerek etkilerinin azaltılmasını sağladığını ifade etti.

Biyomühendislik konusuna da değinen Yrd. Doç. Dr. Yıldız, biyomühendisliğin sağlık personeline yönelik çok çeşitli tanı ve tedavi araçlarının sağlanmasında önemli olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Yıldız, biyomühendisliğin klinik mühendislik ile vücut sistemlerinin daha iyi anlaşılmasında ve olası arıza yollarının belirlenmesinde de rolü olduğunu sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız’ın ardından konuşan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Çilli, “İnsan Hareketlerinde Çok Boyutlu Kinematik Verilerin Analizi ve PCA Uygulaması” konulu sunum gerçekleştirdi.  Yrd. Doç. Dr. Çilli, “Temel Bileşenler Analizi olarak tanımlayabileceğimiz PCA (Principal Component Analysis), yüksek boyutlu gerçek verideki değişkenliği mümkün olduğunca koruyarak, veri setinin boyutlarının düşürülmesini sağlayan yöntemler arasındadır” ifadelerini kullandı.

25/10/2016- ŞB


554 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.