SAGİF2018 İçin İmzalar Atıldı

SAGİF2018 İçin İmzalar Atıldı
21.02.2018
995
A+
A-

Üniversite, Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinden oluşan Sakarya Sinerji Platformu, bu ayki toplantısını Sakarya TÜMSİAD ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Ana gündem maddesi Sakarya Ar-Ge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları – SAGİF2018 Fuarı olan toplantıda, ayrıca MARKA Projeleri, ABİGEM (Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) çalışmaları ve GençMÜSİAD’ın Genç Ticaret Köprüsü Projesi hususlarında bilgiler ve görüşler paylaşıldı.

Ev sahibi olarak Sakarya TÜMSİAD Başkanı Ahmet Ölmez’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Ölmez, Sinerji Platformu Temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birlik ve beraberlik temennilerini ileten Ölmez, Sakarya TÜMSİAD olarak desteklerinin her daim devam edeceğini belirtti.

SAGİF Sakarya’da önemli bir misyon üstleniyor

Sakarya Sinerji Platformu Temsilcileri işbirliğinde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen SAGİF Fuarı’nın şehre farklı bir dinamizm sağladığını belirten Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, fuarın Sakarya’daki kamu kurumları, STK’lar ve işletmeler arasında bir bağ kurduğunu ve ayrıca kurumları halkımızla bir araya getirerek önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Sinerji Platformu Temsilcileri olarak adı gibi olumlu bir sinerji yakalandığını ifade eden Sarıbıyık, katkı ve desteklerinden dolayı tüm temsilcilere teşekkürlerini sundu.

SAGİF2018 26 – 28 Nisan tarihleri arasında Kent Meydanında gerçekleşecek

Sakarya’da böyle bir fuar organizasyonun ilk defa SAGİF ile başladığını ve Sakarya’daki tüm kurumları bir araya getirdiğini söyleyen İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, SAGİF2018 Fuarı’nın 26 – 28 Nisan tarihleri arasında Sakarya Kent Meydanı’nda gerçekleştirileceğini kaydetti. SAGİF Fuarı faaliyetlerinin hız kesmeden devam eden ve sürekli iyileştirilen bir organizasyon formatına dönüştüğünü dile getiren Kaya, “Geçen yıl 85’i firma olmak üzere 100 katılımcı kurumla ve yaklaşık 30 bin ziyaretçiyle gerçekleştirdiğimiz SAGİF Fuarı için bu yıl 100 katılımcı firma ve 35 bin ziyaretçiyi hedefliyoruz. İŞKUR olarak 6 bine yaklaşan açık iş gücü ilanımız da, fuarla birlikte ziyaretçilerimize sunulacak. ‘İş – Sizi Arıyor’ ve ‘Bu Fuarda İş Var’ sloganlarıyla yola çıktık. Önemli hedefimizden bir tanesi istihdam seferberliği kapsamında işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması” dedi.

İş arayanları, eleman arayanları, işini büyütmek isteyenleri, fikri olanları, kısaca her kesimi fuara beklediklerini belirten Kaya, başta Sakarya Valiliği ve organizasyona önemli oranda destek veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, bu oluşuma katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu. Kaya, ayrıca SAGİF2018 Fuarı ile birlikte yeni İŞKUR binasının ve 3 İŞKUR İş-Hizmet Merkezi’nin de hizmete açılacağını açıkladı.

Genç Ticaret Köprüsü ile yurtdışı işbirlikleri güçleniyor

Sakarya Sinerji Platformu’nun gündem konuları arasında yer alan önemli bir proje de katılımcılarla paylaşıldı. İlki Sakarya GençMÜSİAD tarafından uygulanmaya başlayan ve Türkiye’deki diğer GençMÜSİAD’larda da uygulamaya geçilen “Genç Ticaret Köprüsü” Projesi hakkında bilgi aktaran Sakarya GençMÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa, gerçekleştirilen proje ile yurtdışı işbirliklerinin daha güçlendirildiğini ifade etti. Yabancı uyruklu öğrencilerin işletmelerle buluşturulduğu Genç Ticaret Köprüsü Projesi sayesinde, yabancı uyruklu öğrencilerin işletmecilerle birlikte hareket etmelerine ve onlarla birlikte ülkelerinin birer elçisi rolünde işbirlikleri sağlamalarına vesile olunduğunu söyledi. Aynı zamanda öğrencilerin kişisel gelişimlerine yönelik farklı eğitim programlarının da yürütüldüğünü belirten Çarboğa, bu vesileyle önemli oranda ticaret köprüsü ve işbirliği oluşturulduğunu dile getirdi.

21-02-2018 / ST


995 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.