SAGİF 2017 Başladı

Sakarya Ar-Ge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı 2017, ‘İş Sizi Arıyor’ ana temasıyla başladı.

SAGİF 2017 Başladı
18.05.2017
814
A+
A-

Sakarya Ar-Ge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı 2017, ‘İş Sizi Arıyor’ ana temasıyla başladı.

Sakarya Demokrasi Meydanı’nda açılışı yapılan SAGİF 2017’e, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya İŞKUR Müdürü Tekin Kaya ve protokol üyeleri katıldı.

İş arayanlar ve işverenler burada bir arada

Fuarın açılışında konuşan SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “SAGİF ile mezun öğrencilere meslek lisesi öğrencilerine ve işsiz kesime ulaşma imkanı olacaktır. İş arayan kimseler işveren veya işveren temsilcileriyle bir araya gelerek iş başvurusu yapma fırsatı bulacaktır. Fuarda stant açan sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaç duydukları iş başvurularını kabul edeceklerdir. Aynı fikirde olan kişilerin bir araya gelmelerini sağlayacaktır. Girişimde bulunmak isteyenler KOSGEB başvurusu ile veya aynı dalda üretim yapan firmalarla görüşerek değerlendirme imkanı bulacaklardır. Sakarya’da faaliyet gösteren farklı sektörlerdeki firmaların ve ziyaretçi olarak gelen temsilcilerin birbirleriyle işlerini güçlendirmesi ve farkındalık oluşturması sağlanacaktır. Fuar süresince iş arayanlar ve işverenlerin birbirleriyle etkileşim haline girerek istihdamı üst seviyelere çıkarması amaçlanmıştır” dedi.

Yeni istihdam paketleriyle işsizliği aşacağız

“İşsizlik sadece ülkemizi değil tüm dünya ülkelerini etkileyen en temel sorunların başında gelmektedir” diyen İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, “Dünyada iki yüz milyona ulaşan işsiz var ve bu artmaya devam ediyor. Küresel düzeyde yaşanan bu olumsuzluklara karşı ülkemizde son 14 yılda reform niteliğinde istihdam politikaları ortaya konulmuştur. Böylelikle işsizlik oranı tüm dünyada hızlı bir şekilde artarken krizin en sıkıntılı yaşandığı dönemde Türkiye’de 2007 ve 2010 yılları arasında işsizlik azalmıştır. Türkiye kriz sonrasında 2009 yılına kıyasla 2012 yılında işsizlik oranına en çok azaltan ülke olmuştur. Ancak yakın coğrafyamızda yaşanan gerilimler ve 15 Temmuz darbe girişimi ekonomimizi olumsuz etkiledi. İşsizlik artışa geçti. Bu sıkıntılı durum istihdam politikaları ile aşılmaya çalışılıyor. Başlatılan istihdam seferberliği ile 2 milyon insanımızı iş sahibi yapmak amaçlanıyor. Şu anda 1 milyon 77 bin istihdam sağladık. İnşallah Sakarya’da hedeflenen 15 bin, Türkiye genelinde ise 2 milyon istihdam sayısına ulaşacağız. SAGİF’te 100’e yakın firma 4 binin üzerinde açık iş var. İnşallah tamamı dolacak” ifadelerini kullandı.

İstihdam seferberliğine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, “4 yıl önce düzenlediğimiz programın ilki dar kapsamlı bir etkinlikti. Şu anda işverenlerimizin desteği ile büyük bir fuar haline geldi. Üniversite ve sanayi iş birliği konusunda son 5 yılda önemli adımlar attık. Sakarya Üniversitesi olarak 7+1 ve 3+1 Eğitim Modeli ile yüksek yetkinlikte, iş dünyasına kolay adapte olan mezunlar yetiştirmeye devam ediyoruz. İşbirliği içinde olduğumuz paydaşlarımızla birlikte yapacağımız bu çalışmalardan elde edeceğimiz sonuçları biz eğitim öğretim sürecine yansıtıyoruz ve yansıtmaya devam edeceğiz.  SAGİF Fuarı ile devletimiz tarafından başlatılan istihdam seferberliğine katkı vereceğimizi düşünüyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz

SAGİF Fuarına paydaş olan aktörlerin artmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin tüm aktörleri bu organizasyonun bir parçası oldular. Gösterdikleri duyarlılık ve katkılarından dolayı tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tam anlamıyla küresel bir rekabet ortamında hayata atılıyorsunuz ve bu günler maalesef uzun süreli küresel krizin hüküm sürdüğü dönemdir. Doğrusu krizler tehditleri de fırsatları da bir arada sunar. Bize düşen geçleri doğru okumak ve gerekli tedbirleri zamanında almaktır. Sizler teknolojik yeniliklerin gösterdiği değişikliklerin baş gösterdiği bir çağda hayata atılıyorsunuz. Kendisini yenilemeyenlerin yarış dışına atıldığı iki günü birbirine eşit olanların kaybettiği bir dönemde yaşıyorsunuz. Kullanılan dilden yaşam tarzına kadar birçok şey hızla değişiyor. Bu baş döndürücü hayatın ortasında bizlerde bu tür etkinliklerle geleceğimiz olan gençlerimizi değerli iş alanlarımızla iş dünyamızla buluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki nitelikli insan gücü bu ülkenin en büyük zenginliğidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Sakarya’da 9 bin 300’e yakın insanımız iş buldu

Sakarya’da istihdamın arttığına dikkat çeken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Tebessüm etmeye, mutlu olmaya hakkımız var. Bir şehir büyüklüğünde üniversitemiz var. Arzumuz çalışmak isteyenleri bir an önce iş bulmasıdır. Ara eleman sıkıntısı ile ilgili gerekli kurumlar çalışma yapıyorlar. 10-11 yaşındaki çocuk işçiliği ve kadın işçiliği ile ilgili sıkıntılar var. İşsizliğin yüzde 12’yi aştığı bir ülkede Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Sakarya’da 9 bin 300’e yakın insanımız iş buldu. Bir an evvel işsiz kardeşlerimizin de iş bulması çok önemli. İŞKUR kapısında bekleyenlerin, iş bulunca yaşadığı mutluluğu görmek bu fuarın önemini artırıyor” diye konuştu.
İstihdam hedefinin yüzde 65’ini karşıladık

Fuarın iş arayan gençlere faydalı olacağını söyleyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Fuarımızın amacı esas olarak iş arayan ile eleman arayanı karşı karşıya getirmek, iş arayanlara fırsat sunmak, istihdamı ve bu vesileyle üretimi artırmaktır. Bu bağlamda destek veren tüm paydaşlara çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl düzenlenen fuarımızdan Bakanımız Süleyman Soylu da çok memnun kalmışlardı. Bu yıl daha güzel bir organizasyon var. Bu fuarla öngörülen amaçlara ulaşacağız. Sakarya istihdam konusunda kendisine verilen hedefin yüzde 65’ini 4 buçuk ay gibi bir sürede gerçekleştirdi. Bu başarıda emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri fuarı gezerek bilgi aldılar.

Üniversite öğrencilerinin iş dünyasıyla buluşturulmasının yanı sıra iş dünyasının da kamu kurumlarıyla ve ilgili STK’larla buluşmasını sağlamak için düzenlenen SAGİF,  işletmelerin işyeri temsilcileri, farklı üniversitelerin öğrencileri ve mezunları ile diğer illerdeki üniversite öğrencileri, iş değiştirmek isteyen nitelikli işgücü, yükseköğretim seçeneklerini tanıyarak kariyer planlaması yapacak meslek seçme aşamasında bulunan tüm lise son sınıf öğrencileri ve iş arayanları bir araya getirecek.

20 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek fuar 09-17 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

18/05/2017 – MA
814 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.