SAGİF 2015 Başladı

SAGİF 2015 Başladı
11.05.2015
1.196
A+
A-

Üniversite öğrencilerini iş dünyası ile buluşturan Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF'15) Sakarya Üniversitesi’nde başladı.

Sakarya’da bulunan kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri işbirliğiyle SAÜ Esentepe Kampüsü Konser Alanı’nda düzenlenen fuar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, İşkur Sakarya İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Keskin, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanvekili Nadir Öztürk ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın katılımıyla açıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, yaptığı açılış konuşmasında, bu yıl ikincisi düzenlenen fuarın Sakarya’ya hayırlı olmasını diledi ve fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi, SATSO ile diğer tüm paydaşlara teşekkür ettiklerini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken de konuşmasında, üniversite olarak fuara destek olan Sakarya’daki kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına ve tüm paydaşlara teşekkür ettiklerini belirterek, nitelikli işletmeleri nitelikli işgücüyle buluşturmak için çaba sarf ettiklerini ve bu anlamda Sakarya’nın geleceğine umutla baktıklarını ifade etti.

SATSO Başkanvekili Nadir Öztürk ise Türkiye’nin en kaliteli eğitmenleri ve güvenilir kurumları ile ortak düzenledikleri eğitim faaliyetlerini arttırarak sürdürdüklerini kaydederek, Teknokent, Ar-Ge, UMDE gibi proje ortaklıklarıyla SAÜ ile paydaş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, konuşmasında öğrencilere bilgi, beceri ve davranış ile birlikte iş görme alışkanlığı da kazandırarak, mesleki açıdan yetkin bireyler yetiştirmek için tüm gayretlerini ortaya koyduklarını ifade etti. Nitelikli eleman arayan firmaların, fuar aracılığıyla üniversite öğrencileri, meslek lisesi öğrencileri ve diğer işsiz kesimler ile buluşma imkânına sahip olacağını anlatan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, fikri olan şahıs ve firmaların da direkt olarak KOSGEB MARKA,  ADAOPTTO temsilcileri ile bir araya gelerek fikirlerini paylaşma imkânı bulacaklarını sözlerine ekledi.

İşkur Sakarya İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Keskin ise konuşmasında işsizliğin önlenmesi konusunda yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, fuarın bu kapsamda da oldukça faydalı geçeceğine inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, fuarın açılış kurdelesini kesti. Kurulan stantları tek tek ziyaret eden Bakan Yardımcısı Atabek, firma, kurum ve STK yetkililerinden bilgi aldı.

Üniversite öğrencilerinin iş dünyasıyla buluşturulmasının yanı sıra iş dünyasının da kamu kurumları ve ilgili STK’larla buluşmasını sağlamayı amaçlayan SAGİF’15, 13 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak. 

11/05/2015 – ST 
1.196 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.