Şafii’nin Kıyas Anlayışı’na Ödül

11.07.2012

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Duman “Şafii’nin Kıyas Anlayışı” isimli kitabıyla Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ödüle layık görüldü.

İlahiyat alanında, ilmî araştırmaları ve akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla düzenlenen Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödüllerinde, Yrd. Doç. Dr. Soner Duman’ın “Şafii’nin Kıyas Anlayışı” isimli kitabıyla 45 eser arasından üçüncülük ödülüne layık görüldü.

İlahiyat alanında saygın isimlerinden oluşan 6 kişilik bir jüri tarafından Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödülleri konusunun özgünlüğü; araştırma yöntemi, düşünce ve meselelere yaklaşım tarzı bakımından İlahiyat alanına katkısı; değerlendirme derinliği ve yorumlama düzeyi; bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluğu ve yazım üslûbunun niteliği ile alanının klasik ve modern kaynaklarından istifade düzeyi açılarından değerlendirildi.

11/07/2012 – YC