SABİS Değerlendirme Toplantısı

SABİS Değerlendirme Toplantısı
20.11.2012
629
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ‘SABİS Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığında düzenlenen ‘SABİS (Sakarya Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi) Değerlendirme Toplantısı’ Rektörlük Senato Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda, Sakarya Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi (SABİS) üzerinden yapılacak olan program değerlendirmeleri, “Öğrenciler”, “Program Eğitim Amaçları”, “Program Öğrenme Çıktılar ve Değerlendirme”, “Ders Öğrenme Çıktıları ve Değerlendirme”, “Eğitim-Öğretim Ortamları”, “İçerik Sunumu”,” Organizasyon ve Karar Alma Süreçleri” gibi 7 farklı başlık altında ele alındı.

Ders Sayısı 5’e İndi

Sakarya Üniversitesi’nde bir yarıyılda ortalama ders sayısının 5’e indirildiğini ifade eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Eski ders sayısıyla öğrenci merkezli çalışmak bir hayaldi. Şu anda üniversitemizdeki ortalama ders sayısını 5’e indirdik” dedi.

Sürece Katılımı Arttıracağız

Üniversitede her derse bir araştırma görevlisi veya asistan öğrenci görevlendirmek istediklerini vurgulayan Rektör Elmas, “Her Derse bir araştırma görevlisi veya asistan öğrenci görevlendirmek istiyoruz. Bunun maliyeti çok yüksek. Fakat yönetim olarak tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Bölümlerimizi değerlendireceğiz. Bölümün durumunu bölümdeki akademisyenlerimize, öğrencilerimize soracağız. Biz SABİS’i en basit ve anlaşılabilir düzeye çekeceğiz. Böylece sürece katılımı daha da arttıracağız. Zaten bu konuda ülkemizin en önde gelen üniversitesiyiz” diye konuştu.

Genç ve Dinamik Bir Kadromuz Var

Ülkede ki ve dünyadaki gelişmelere açık bir üniversite olduklarını dile getiren Elmas, “Üniversitemizde genç, dinamik ve değişime açık bir kadromuz var. Dünyanın en iyi üniversitelerindeki sistemleri üniversitemizde kolayca uygulayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda, üniversitedeki fakülteleri değerlendirmek üzere 3’er kişilik değerlendirme komisyonu oluşturuldu.

20/11/2012- YC

 
629 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.