Saat 09:45’ten Sonra Öğrenci Alınmayacak

10-11 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak olan LYS’de sınav binalarına saat 09:45’ten sonra öğrenci alınmayacak.

Saat 09:45’ten Sonra Öğrenci Alınmayacak
08.06.2017
1.811
A+
A-
10-11 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak olan LYS’de sınav binalarına saat 09:45’ten sonra öğrenci alınmayacak.
ÖSYM tarafından alınan karar gereği, 10-11 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak olan LYS’de (Lisans Yerleştirme Sınavı) saat 09:45’ten sonra sınav binalarına öğrenci alınmayacak.
Yapılan açıklamada, SAÜ Esentepe Kampüsü’nde sınava girecek öğrenciler için şu uyarılarda bulunuldu:
  • Sınava gelişte oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak, özellikle Sakarya Üniversitesi ana kampüsünde sınava girecek adayların evden erken çıkmaları tavsiye edilmektedir.
  • Sınava Sakarya Üniversitesi’nde girecek olan adayların, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde oluşabilecek yoğunluğu da göz önünde bulundurarak, belirtilen saatte sınava gireceği binalarda hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Serdivan, Beşköprü ve Esentepe olmak üzere 3 farklı noktadan girişi bulunan Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde sınav giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması adına, alternatif giriş ve çıkışların kullanılması önerilmektedir.
  • Adayların yaşanabilecek yoğunluk nedeni ile toplu taşıma araçlarını kullanması tavsiye edilmektedir.
  • Adayların sınavdan bir gün önce sınav yerini ziyaret etmeleri önerilmektedir. Ancak sınav güvenliği açısından adayların binalara girişine izin verilmeyecek.
  • Sınava giriş öncesi yapılacak olan kontroller nedeni ile adayların, sınava gireceği binanın kapısında 1 saat öncesinde hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Adaylar, sınav salonuna ‘Sınava Giriş Belgesi’ ile nüfus cüzdanı kontrol edilerek alınacak ve adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır.
  • Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecektir.
  • Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacaktır.

SAU AR ile Kampüsü Keşfedin

Sakarya Üniversitesi’nde sınava girecek olan tüm adaylar, Sakarya Üniversitesi Artırılmış Gerçeklik (SAÜ AR) mobil uygulaması ile sınava girecekleri binayı rahatlıkla bulabilecek.

Sakarya Üniversitesi Artırılmış Gerçeklik (SAÜ AR) mobil uygulaması, Sakarya Üniversitesi’nin eşsiz kampüsüne gelenlere rehberlik ediyor. Kampüs içi bilgilendirme sistemi olarak hayata geçen SAÜ AR ile merkezi sınavlarda sınav yerini arayan öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor.

Uygulamayı aşağıdaki linke tıklayarak mobil cihazlarına indirebilirsiniz..

IOS : https://itunes.apple.com/us/app/sau-ar/id1007158926?mt=8

Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.regisapp.sauar

08.06.2017 – YC

 
1.811 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.