Roma’da Türk Hat Sanatı Sergisi

Roma’da Türk Hat Sanatı Sergisi
09.11.2015
1.118
A+
A-

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Roma Belediyesi ve parlamentonun desteğiyle, İtalya İslam Kültürü Merkezi’nin 4’üncüsünü düzenlediği İslam Kültürü Haftası kapsamında, SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Memiş’in hat sergisi açıldı.

Roma’da son yıllarda gelenekselleşen İslam Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl, kentteki batı Avrupa’nın en büyük camisi olma özelliği taşıyan Roma Büyük Cami’nin 20. açılış yıldönümü dolayısıyla, Türkiye’nin katkısıyla “Türk Hat Sanatı Sergisi” düzenlendi. Büyük Cami’nin kültür merkezindeki etkinlikte, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Memiş’in klasik hat sanatı usullerine göre çalışılmış özgün çalışmaları sergilendi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı sergide 20 eseri bulunan Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Roma Büyük Cami’nin hem kültür merkezi hem cami olarak gerçekten muhteşem bir yapı olduğunu, bugüne kadar birçok ülkede sergilere katıldığını ancak böyle önemli bir Avrupa başkentinde, bu sergiyle buradaki Müslümanlara İslam sanatını tanıtma açısından bir nebze hizmet etmekten mutluluk duyduğunu” ifade etti.

Serginin açılışında hazır bulunan İtalya İslam Toplumu Kuruluşu Başkan Yardımcısı (COREIS) Yahya Pallavicini de, bu serginin İslam itikadının temelinden gelen İslam kültürünü tanıtan bir etkinlik olduğunu belirterek, İslam Kültür Haftası’nın önyargıların önüne geçilmesi bakımından bir fırsat olduğunu bildirdi. İslam hat sanatının tanınmasına da yardımcı olduğunu söylediği serginin sahibi Doç. Dr. Memiş’i tebrik eden Pallavicini, “Buradaki büyük Türk sanatçısının sergisi zengin içerikli örnek bir sergi. Güzelliğin tadıyla ve sanatın ruhsal gücüyle Türk sanatçısı burada, farklı hassasiyetler arasında köprü kurulmasına yardımcı oluyor” dedi.

5 Kasım’da yapılan açılışa İtalya Dış İşleri Bakanlığı Müsteşarı, Türkiye’nin Roma ve Vatikan Büyükelçiliği temsilcileri ile bazı İslam ülkelerinin büyükelçileri de katıldı. Sergi bir hafta boyunca gezilebilecek.


1.118 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.